Rata şomajului din Marea Britanie, la cel mai redus nivel din 2009

Rata şomajului în Marea Britanie a scăzut la 7,4%, în perioada august - octombrie 2013, cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi jumătate, de la 7,6% în perioada iulie - septembrie 2013, a anunţat, miercuri, Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit Bloomberg şi BBC.
Economica.net - mie, 18 dec. 2013, 12:15
Rata şomajului din Marea Britanie, la cel mai redus nivel din 2009

Conform datelor Eurostat, în luna octombrie, rata şomajului în zona euro a scăzut uşor, la 12,1% din populaţia activă, de la nivelul record de 12,2% înregistrat în luna septembrie. În Uniunea Europeană, rata şomajului a rămas stabilă la 10,9% în luna octombrie.

Luna trecută, rata şomajului în SUA a scăzut la 7%, cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, un semn încurajator pentru economia americană, care ar putea determina Rezerva Federală să înceapă reducerea treptată a injecţiilor de lichidităţi.

În Marea Britanie, numărul şomerilor a scăzut anul acesta în perioada august – octombrie cu 99.000, ajungând la 2,39 milioane, cel mai semnificativ declin din ultimii 13 ani.

Numărul persoanelor care au solicitat indemnizaţie de şomaj a scăzut în noiembrie cu 36.700, la 1,27 milioane.

În august, Banca Angliei a anunţat că intenţionează să menţină dobânda de referinţă la nivelul minim record de 0,5%, până când rata şomajului va scădea sub 7%, fiind pentru prima dată când politica monetară a fost legată de situaţia de pe piaţa forţei de muncă. BoE estimează că, în următoarele luni, rata şomajului va scădea lent, iar de la actualul nivel de 7,6% va ajunge la 7,1% în trimestrul trei din 2016.

De asemenea, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a raportat că numărul angajaţilor a crescut cu 250.000 în perioada august – octombrie 2013, ajungând la nivelul record de 30,1 milioane, fiind cel mai semnificativ avans din iulie 2010.

Ritmul de creştere a economiei Marii Britanii s-a accelerat în trimestrul trei din 2013, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, a anunţat luna trecută Oficiul Naţional de Statistică.

În perioada iulie-septembrie 2013, PIB-ul Marii Britanii a înregistrat o creştere de 0,8%, mai rapidă decât cea din trimestrul doi, de 0,7%, şi din primele trei luni ale anului – 0,3%.

În ritm anual, economia britanică a crescut cu 1,5% în trimestrul trei din 2013, în linie cu estimările analiştilor.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...