5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.08.2015

Povestea celor 10.000 de dozatoare TEC - România va fi în topul celor mai „bătrâne“ ţări din lume în 2030 - Străinii îşi scot banii din băncile româneşti - Huawei l-a recrutat pe directorul de operaţiuni al RCS&RDS - Schimbare de paradigmă în imobiliare: Investitorii s-ar putea orienta spre oraşele mici - Vaca nebună - tăiată şi mâncată. Citeşte pe larg revista presei din 19 august 2015.
Economica.net - mie, 19 aug. 2015, 05:27
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.08.2015

România va fi în topul celor mai „bătrâne“ ţări din lume în 2030 – ZF.

Străinii îşi scot banii din băncile româneşti – DIGI24. Creditarea s-a stârnit de ceva vreme, dar pare a fi alimentată de bani româneşti. Străinii îşi scot banii din băncile din România. Depozitele acestora au ajuns acum la minimul ultimilor şase ani. Este refluxul generat de băncile-mamă ale sucursalelor româneşti.

Povestea celor 10.000 de dozatoare TEC: „A fost ceva unic în lume“ – Adevărul. Marius Iliev, omul care a dezvoltat afacerea dozatoarelor TEC, este şi acum consternat de succesul pe care l-a avut. „Obiceiul de a umple sticla la dozator a apărut în România. Modelul a fost încercat şi în alte ţări, dar n-a mers“.

Huawei l-a recrutat pe directorul de operaţiuni al RCS&RDS – ZF. Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de telecomunicaţii, cu operaţiuni în expansiune puternică pe plan local, l-a recrutat pe Octavian Creţu, directorul de opera­ţi­uni al RCS&RDS – cel mai mare jucător de pe piaţa de servicii de televiziune prin cablu şi internet fix, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Schimbare de paradigmă în imobiliare: Investitorii s-ar putea orienta spre oraşele mici – Capital.

Vaca nebună – tăiată şi mâncată – DIGI24. România s-a confruntat anul trecut cu primele două cazuri de boala vacii nebune. Căutarea celor două bovine în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA), pentru stingerea focarelor, a scos la iveală erori grave ale unei baze de date care a înghiţit peste 150 de milioane de euro. Procurorii au descoperit că în România animalele se vând şi se sacrifică fără documente. Iar crotaliile bovinelor, care ar trebui să fie unice, se mută de la un animal la altul. Aşa se face că prima bovină diagnosticată cu boala vacii nebune fusese tăiată şi mâncată cu trei luni înaintea îmbolnăvirii. În loc să scoată la iveală toate neregulile şi să le remedieze, conducerea ANSVSA a ţinut totul secret şi a preferat să falsifice documente. Totul a pus în pericol siguranţa naţională.

Noul an școlar ca strategie de marketing: Cum te fac hipermarketurile să scoți mai ușor bani din buzunar – adevărul financiar.

„Acţiunile de dividend“ au adus câştiguri şi de 68% într-un an – ZF.

Modificari la documentul fundamental pentru finantarea proiectelor IT&C cu fonduri UE – STARTUPCAFE.RO. Firmele care vor bani europeni pentru proiecte de tehnologie a informatiei si comunicatii (IT&C) nu vor mai fi obligate sa ceara sume minime de 1 milion de lei, acest prag fiind eliminat din viitoarea forma finala a Ghidului solicitantului pentru Axa a doua a Programului Operational Competitivitate 2014-2020.

Te-ar mai putea interesa și
Sărăcia energetică ia amploare în România, e nevoie de măsuri care să trateze cauzele, nu doar efectele – analiză ORSE
Sărăcia energetică ia amploare în România, e nevoie de măsuri care să trateze cauzele, nu doar efectele – analiză ORSE
Fenomenul sărăciei energetice în România s-a acutizat în contextul pandemiei, după cum arată mai mulți indicatori utilizați pentru măsurarea acestui fenomen, se arată într-un comunicat de......
Grecia va deveni un nod de depozitare şi transport a gazului natural – premierul elen
Grecia va deveni un nod de depozitare şi transport a gazului natural – premierul elen
Grecia va deveni un nod de depozitare şi transport a gazului natural, care va acoperi nu numai nevoile naţionale, dar şi ...
Aeroport Otopeni – Aproape 1.000 de întârzieri ale aeronavelor şi 56 de zboruri anulate, în ultima săptămână
Aeroport Otopeni – Aproape 1.000 de întârzieri ale aeronavelor şi 56 de zboruri anulate, în ultima săptămână
Un număr de 957 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat în intervalul 30 iunie - 6 iulie întârzieri mai ...
Rusia va prelua controlul proiectului energetic Sakhalin 1 (oficial rus)
Rusia va prelua controlul proiectului energetic Sakhalin 1 (oficial rus)
Pavel Zavalny, preşedintele Comitetului pentru Energie din Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a declarat joi că ...