1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

RCS&RDS extinde reţeaua 3G pe noua bandă de 900 Mhz şi lansează serviciul Digi Storage

RCS&RDS, unul dintre principalii jucători de pe piaţa comunicaţiilor din România, va extinde reţeaua 3G cu 500 de antene în acest an. Operatorul lansează astăzi şi serviciul de cloud.

11 apr, 2014 | ECONOMICA.net

“Din 7 aprilie acoperim 21 de oraşe din Romania în banda de 900 de Mhz, câştigată în urma licitaţiei ANCOM, acoperire care se adaugă celei existente în banda de 2.100 Mhz. Până la finalul acestui an, vom extinde cu 500 de siteuri noua reţea 3G care va permite o acoperire mult mai bună în interiorul clădirilor”, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

Aşa cum a prezentat ECONOMICA.NET, RCS&RDS a semnat şi un acord de roaming naţional cu unul dintre ceilalţi operatori, iar clienţii beneficiază de serviciul de voce atunci când nu se află în aria de acoperire DigiMobil, iar din iulie 2014 va fi disponibil şi serviciul de date în roamingul naţional pe reţeaua Vodafone.

Iniţierea unui apel de către un client DigiMobil sau folosirea internetului atunci când se află în roamingul naţional pe reţeaua Vodafone sunt gratuite.

Acordul a fost încheiat doar pentru reţeaua 2G prin care Vodafone furnizează servicii de voce şi internet la viteză GPRS la 56 Kbps. Tot ce trebuie să facă utilizatorii atunci când ies din acoperirea 3G a DigiMobile este să seteze telefonul pe căutare automată, iar acesta se va înregistra automat în reţeaua Vodafone.

Înţelegerea dintre RCS-RDS şi Vodafone va fi valabilă doi ani ani de zile, până când operatorul de cablu îşi va moderniza reţeaua.

RCS&RDS a lansat şi serviciul de cloud

Compania a mai lansat serviciul Digi Storage, un serviciu de cloud ce permite utilizatorilor să stocheze informaţii în date center-ul operatorului. Clienţii abonamentelor Fiberlink 500 Mbps şi 1000 Mbps primesc gratuit 20 de GB în cloud, iar pentru ceilalţi clienţi costul este de 3 lei pentru fiecare 50 de GB spaţiu de stocare.

În următoarele două săptămâni, compania va lansa acest serviciul şi pentru clienţii business.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO