Clienții Kaufland pot recicla produse de îngrijire personală și a locuinței în toată rețeaua de 152 de magazine a retailerului

Clienții retailerului german Kaufland vor putea recicla produse de îngrijire personală și a locuinței (plasticul de tip PET, HDPE și LDPE) în toate cele 152 de magazinele din România și cele 7 din Republica Moldova. Compania a extins infrastructura de reciclare la nivel național.
Ion Dobreanu - mar, 24 mai 2022, 15:22
Clienții Kaufland pot recicla produse de îngrijire personală și a locuinței în toată rețeaua de 152 de magazine a retailerului

Kaufland România își extinde infrastructura de reciclare a produselor de îngrijire personală și a locuinței (plasticul de tip PET, HDPE și LDPE) în toate cele 152 de magazinele din România și cele 7 din Republica Moldova, potrivit unui anunț al companiei. Ambalajele de produse de igienă și curățenie sunt ulterior sortate și reciclate cu ajutorul celor două firme specializate partenere – Green PC Ambalaje și FEPRA, iar clienții care au reciclat primesc vouchere de cumpărături.

Cuponul cu reduceri este de până la 50% din valoarea unor produsele aflate în campania lunii respective și se acordă pentru fiecare trei recipiente ale produselor de îngrijire personală și de locuință aduse la instalația sub formă de broscuță din magazine.

În ultimii doi ani, prin sistemul de reciclare Kaufland disponibil în România, au fost colectate peste 300.000 de recipiente reciclabile.

Pentru alte tipuri de ambalaje, clienții mai au la dispoziție și automatele de colactare selectivă TOMRA, instalate în parcarea hipermarketurilor Kaufland, unde pot fi reciclate PET-uri normale (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). În 2021, peste 1,5 milioane de clienți au folosit cele 152 de automate puse la dispoziție de Kaufland România, reciclând peste 10 milioane de ambalaje.

„Kaufland România aplică principiile sustenabilității în tot ceea ce face. Prin puterea exemplului, ne dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că locul ambalajelor este exclusiv în coșul de gunoi, pentru o lume mai curată și mai sănătoasă, alături de parteneri și de toți cei care ne calcă pragul. Ultimii doi ani ne-au demonstrat că românii reciclează, dacă au la îndemână infrastructura necesară. Mă bucur că am reușit să o aducem mai aproape de ei, infrastructura tip broscuță fiind acum disponibilă în fiecare magazin Kaufland din țară”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Proiectul Kaufland România este parte din  strategia integrată dezvoltată la nivel internațional a grupului Schwarz privind plasticul. Abordarea cuprinde de la evitare, design, reciclare și înlăturare până la inovare și informare. Astfel va fi redusă utilizarea plasticului iar circuitele vor fi închise.

Până în 2025, Kaufland își propune limitarea consumului de plastic cu 20%, iar 100% din ambalajele produselor marcă proprie să fie realizate din materiale care permit un nivel maxim de reciclabilitate.

70% dintre români reciclează săptămânal

Potrivit unui studiu Kaufland România și IZI Data privind comportamentul de colectare selectivă autohton, 69% dintre respondenți declară că reciclează cel puțin o dată pe săptămână. Dintre aceștia, 28% declară că reciclează zilnic.

De asemenea, rezultatele studiului relevă că 57% dintre români apreciază când în mediul privat se susțin programele de protejare a mediului înconjurător, iar 48% menționează centrele specializate de reciclare puse la dispoziție de supermarketuri ca loc de depozitare a deșeurilor reciclabile.

Dintre materialele cel mai des colectate se numără plasticul (81%), urmat de hârtie și carton (68%), sticlă (65%), baterii (56%) și metale (44%), motivația principală fiind aceea de a proteja mediul și a reduce poluarea (73%).

Studiul național a fost realizat în intervalul 10-15 aprilie 2022, de IZI data pentru Kaufland, în rândul unui eșantion de peste 1000 chestionare online autoadministrate în rândul populației urbane digitalizate cu vârste cuprinse între 15 și 65 de ani, utilizatori de internet. Reprezentativitate național urbană pe gen, vârstă și regiune.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 152 de magazine în România.

Kaufland, reciclare obiecte igiena personala kaufșand, reciclare kaufland, studiu reciclare kaufland

Te-ar mai putea interesa și
PMB: Peste 2,7 milioane lei pentru modernizarea sistemului de alarmare. Multe sirene, acţionate cu manivela
PMB: Peste 2,7 milioane lei pentru modernizarea sistemului de alarmare. Multe sirene, acţionate cu manivela
Primăria Capitalei alocă 2,7 milioane de lei plus TVA pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de înştiinţare a populaţiei în caz de situaţii de urgenţă, a transmis, miercuri,......
O scurgere dintr-o bază de date din China care afectează aproximativ un miliard de cetăţeni ar putea fi una dintre cele mai mari înregistrate vreodată
O scurgere dintr-o bază de date din China care afectează aproximativ un miliard de cetăţeni ar putea fi una dintre cele ...
O bază de date uriaşă care aparent conţinea informaţiile personale aparţinând unui număr de până la un miliard ...
Ucraina a depus o cerere de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)
Ucraina a depus o cerere de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)
Premierul Denis Şmihal a anunţat marţi pe Telegram că Ucraina a depus o cerere de aderare la Organizaţia pentru Cooperare ...
Compania americană de IT Vertiv anunță angajări la Cluj. Adrian Dincă, HR Director: ”Candidații tineri nu sunt niciodată pregătiți, și acest lucru este bine” – INTERVIU
Compania americană de IT Vertiv anunță angajări la Cluj. Adrian Dincă, HR Director: ”Candidații tineri nu sunt niciodată ...
Producătorul american de hardware, software şi soluţii pentru centre de date Vertiv are în prezent 60 de poziții la ...