1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 27 º

News

Record la producţia de seminţe. Suntem al treilea producător din UE

Producţia de seminţe oleaginoase estimată pentru acest an plasează România în top 3 producători europeni. Anul trecut am fost pe poziţia a patra.

15 oct, 2014 | | ECONOMICA.net

Producţia de seminţe oleginoase a României ar putea ajunge în acest an la 3,18 milioane de tone, în creştere cu 5,58% faţă de anul trecut, se arată într-un raport al Agenţiei pentru Agricultură a SUA (USDA) ce se bazează pe estimări aferente lunii octombrie. Producţia ne asigură astfel locul trei în clasamentul UE, după Franţa (7,24 milioane de tone) şi Germania (6,15 milioane). Anul trecut, România a fost al patrulea producător de seminţe din UE, cu o producţie de 3 milioane de tone.

Producţia Uniunii Europene (28 de state) este estimată la 34,2 milioane de tone, cu 8% mai mult comparativ cu anul trecut, în timp ce la nivel global previziunile USDA indică o producţie de 528,3 milioane de tone, cu 4,58% mai mult decât în anul agricol trecut.

Comparativ cu anul trecut, performanţa României se datorează atât creşterii suprafeţei cultivate, cât şi a productivităţii la hectar. Potrivit estimărilor aferente lunii octombrie, România a cultivat cu seminţe o suprafaţă de 1,51 de milioane de hectare, faţă de 1,47 milioane de hectare cu un an în urmă. Producţia la hectar a crescut şi ea de la 2,06 tone în anul agricol 2013-2014, la 2,11 în octombrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO