1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Premierul Orban: Ne-au lăsat ăştia un buget găurit. Rectificare bugetară până la finalul săptămânii. Tăieri la Educaţie şi Transporturi

Premierul Ludovic Orban a declarat azi că o ordonanţă de rectificare a bugetului pe 2019 va fi aprobată până la finalul săptămânii. Au apărut deja, pe surse, direcţiile din care vor fi tăiaţi bani şi bugetele care vor fi suplimentate.  

25 noi, 2019 | REALITATEA PLUS

"Ne-au lăsat ăştia un buget găurit. E dificil de făcut această rectificare", a declarat azi premierul Ludovic Orban. Ordonanţa de rectificare va fi aprobată până la finalul săptămânii, , forma ei definitivă urmând să fie publicată spre dezbatere publică mâine, potrivit lui. " Trebuie să ajungem cu returnarea TVA la zi. La fel şi cu plăţile Casei de Sănătate, pentru că angajatorii au concedii medicale nedecontate de 11 luni. Trebuie să ajungem la zi cu plăţile pentru lucrările de infrastructură. Indiferent că sunt făcute de guvern sau prin PNDL", a indicat Orban.

Întrebat azi de un reporter de unde va tăia, premierul a evitat un răspuns tranşant. "Căutăm să eliminăm cheltuielile care nu se pot face până la finele anului 2019 şi cheltuielile nenecesare. Nu pot să vă spun astăzi detaliile", a răspuns el.

În schimb a subliniat că bugetul de pensii va fi majorat.

Azi au apărut şi detalii despre Ministerele care vor pierde şi cele care vor câştiga la aceste alegeri.

Pierd bani la rectificare ministerele Educației, Transporturilor și Fondurilor Europene și primesc fonduri suplimentare Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării Regionale, conform datelor obţinute de REALITATEA PLUS.


CINE PIERDE BANI LA RECTIFICARE

Ministerul Educației Naționale - 2 mld. lei

Ministerul Afacerilor Interne - 1,18 mld. lei

Ministerul Transporturilor - 1 mld. lei

Ministerul Agriculturii -1 mld. lei

Ministerul Fondurilor Europene - 302,3 mil. lei

surse Realitatea PLUS

CINE PRIMEȘTE MAI MULȚI BANI LA RECTIFICARE

Ministerul Muncii - 3,98 mld. lei

Ministerul Sănătății - 2,89 mld. lei

Ministerul Dezvoltării Regionale - 1,76 mld. lei

Ministerul Finanțelor Publice - 236 mil. lei

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO