1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Reducerile de costuri anunţate de Daimler se vor resimţi cel mai puternic în Germania (Stuttgarter Zeitung)

Forţa de muncă a Daimler din Germania va fi cea mai afectată de reducerile de costuri anunţate de grupul auto, a avertizat Michael Brecht, liderul sindicatului angajaţilor, într-un interviu acordat publicaţiei Stuttgarter Zeitung, transmite Reuters.

03 dec, 2019 | Agerpres

Vineri, producătorul automobilelor marca Mercedes-Benz a anunţat că va demara un plan de reducere a costurilor, care se va traduce prin eliminarea a cel puţin 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial până în 2022. Obiectivul Daimler este diminuarea cheltuielilor de personal cu 1,4 miliarde de euro în următorii trei ani.

Restructurările includ eliminarea a 10% din poziţiile de management la nivel mondial, ceea ce corespunde unui număr de 1.100 de posturi. În total, Daimler are în prezent un număr de 304.000 de angajaţi la nivel mondial.

"Două treimi din sumă va fi economisită în Germania", a declarat Michael Brecht.

Acesta a adăugat: "Nici potenţiala diminuare a cheltuielilor de personal cu 1,4 miliarde de euro şi nici eliminarea locurilor de muncă nu au fost aprobate de sindicat. Reprezentanţii conducerii şi ai sindicatului au fost de acord să nu dea publicităţii cifra numărul locurilor de muncă ce vor fi desfiinţate", a precizat Brecht.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO