Renault vrea să majoreze cota de capital deținută de salariați până la 10%

„Renaulution Shareplan”, operațiunea prin care șefii grupului Renault încearcă să transforme o parte dintre angajați în acționari, a ajuns la a doua etapă.
Robert Stan - lun, 11 sept. 2023, 13:21
Renault vrea să majoreze cota de capital deținută de salariați până la 10%

Grupul Renault a anunțat lansarea, pentru al doilea an consecutiv, a operațiunii „Renaulution Shareplan”, dedicată acționariatului salariat. Oferta este deschisă în 29 de țări și se adresează unui număr de peste 98.000 de salariați.

După prima etapă a planului, derulată anul trecut, 4,7% din capitalul companiei a ajuns în posesia salariaților. Ținta întregului plan este ca, până în 2030, salariații să dețină 10% dintre acțiunile grupului Renault.

În cadrul noii ediții a operațiunii, Renault Group a majorat la 30% valoarea discountului oferit la achiziționarea de acțiuni de către salariați. Această creștere semnificativă le va permite angajaților eligibili să primească gratuit până la 16 acțiuni, față de 12 acțiuni atribuite gratuit în 2022.

„Prin continuarea unuia dintre cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate, consolidăm unitatea Grupului. Renaulution Shareplan asigură condițiile unei mai bune partajări a valorii, pentru ca planul Révolution să se deruleze în beneficiul tuturor din companie”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Oferta este deschisă salariaților Renault Group și filialelor sale consolidate aderente la planurile de economii ale Renault Group, DIAC sau Retail Renault Group, în 29 de țări, sub rezerva obținerii autorizațiilor locale necesare. Pentru a subscrie la această ofertă, angajatul trebuie să aibă o vechime de cel puțin trei luni, continuă sau discontinuă, între 1 ianuarie 2022 și 2 octombrie 2023 și un contract de muncă (cu o companie consolidată sau aderentă la PEG) în vigoare la data de 2 octombrie 2023. Oferta este desfășurată în Franța, dar și în Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria.

Toți salariații eligibili ai grupului francez beneficiază de atribuirea gratuită și imediată a 8 acțiuni, sub formă de contribuție unilaterală (cu excepția unor țări în care distribuirea acțiunilor va avea loc în termen de 5 ani, fără obligația de păstrare).

În 23 de țări, grupul Renault le propune angajaților o ofertă de cumpărare de acțiuni în condiții avantajoase, cu un discount de 30% față de prețul de referință și o contribuție brută suplimentară echivalentă cu opt acțiuni (contribuție de 300% pentru primele acțiuni, adică șase acțiuni gratuite pentru două cumpărate și de 200% pentru a treia acțiune cumpărată, adică două acțiuni gratuite suplimentare). Suma achitată voluntar de salariat nu poate depăși 25% din remunerația sa brută anuală a anului 2023.

Prețul de referință al acțiunii în cadrul operațiunii este fixat la 37,54 euro, ceea ce echivalează cu un preț de achiziție pentru salariați de 26,28 euro după aplicarea discountului de 30%. Perioada de subscriere se va derula între 18 septembrie și 2 octombrie 2023.

Acțiunile Renault vor trebui deținute timp de minimum cinci ani (cu excepția cazurilor excepționale de ieșire anticipată) prin intermediul unui fond comun de plasament de companie (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominal.

Citește și:
– Angajații grupului Renault, inclusiv din România, vor deveni acționari ai companiei

Te-ar mai putea interesa și
Industria alimentelor fast food trece printr-o „furtună economică”.  Cât de scumpă este o masă în oraș
Industria alimentelor fast food trece printr-o „furtună economică”. Cât de scumpă este o masă în oraș
Într-o perioadă în care costul vieții pare că se află pe o traiectorie ascendentă nesfârșită, industria alimentară se confruntă, în prezent, cu o furtună în adevăratul sens al......
SMOG: o nouă monedă meme pe Solana ce cunoaște popularitatea (P)
SMOG: o nouă monedă meme pe Solana ce cunoaște popularitatea (P)
SMOG este o monedă meme a acestei luni lansată pe bursa Jupiter, listată pe bursa descentralizată Solana. Recent, mai ...
Sphera Franchise Group deschide al patrulea restaurant KFC din Sibiu, în care a investiti aproximativ 1 milion de euro
Sphera Franchise Group deschide al patrulea restaurant KFC din Sibiu, în care a investiti aproximativ 1 milion de euro
Compania Sphera Franchise Group anunță că deschide cel de-al patrulea său restaurant KFC din municipiul Sibiu, care este ...
Atacuri intense în estul Ucrainei, unde sectorul Mariinka este noul punct fierbinte
Atacuri intense în estul Ucrainei, unde sectorul Mariinka este noul punct fierbinte
Armata rusă a efectuat circa 100 de atacuri în ultimele 24 de ore pe frontul din estul Ucrainei, dintre care aproape jumătate ...