Reorganizare la Daimler. Mercedes şi divizia de camioane şi autobuze ar putea deveni independente

Grupul auto german Daimler a anunţat luni că a demarat un proces de implementare a unei noi structuri organizaţionale, conform căreia divizia de automobile Mercedes-Benz şi cea de camioane şi autobuze vor deveni entităţi independente din punct de vedere legal sub acoperişul Daimler, o mutare care a dat naştere la speculaţii referitoare la o eventuală divizare a grupului, informează Reuters.
Economica.net - lun, 16 oct. 2017, 13:23
Reorganizare la Daimler. Mercedes şi divizia de camioane şi autobuze ar putea deveni independente

Compania a apreciat că aceste modificări vor da diviziilor o flexibilitate mai mare pentru a reacţiona la modificarea rapidă a mediului de business adăugând însă că nu are de gând să vândă niciuna din diviziile sale. Daimler a precizat că noua structură va trebui aprobată de managementul de top şi Consiliul director înainte de a intra în vigoare, estimând că aprobările finale ar putea veni la Adunarea Generală anuală a acţionarilor din 2019, cel mai devreme.

‘Oricine îşi propune să atingă o competitivitate şi profitabilitate sustenabilă trebuie să evolueze încontinuu şi să se adapteze la modificările rapide din mediul înconjurător. Noua structură va asigura să suntem pregătiţi la provocările din noua eră a automobilului’, a declarat directorul general de la Daimler AG, Dieter Zetsche.

Dacă reorganizarea va fi aprobată, Mercedes-Benz Cars and Vans şi Daimler Trucks & Buses ar putea deveni similare cu divizia de servicii financiare a Daimler, care are deja o structură independentă din punct de vedere legal. Toate cele trei divizii îşi vor menţine de asemenea sediile în Germania.

Daimler a subliniat că nu urmăreşte să obţină economii sau reduceri de locuri de muncă în cadrul procesului de reorganizare, adăugând că a ajuns la un acord cu reprezentanţii sindicali cu privire la protejarea locurilor de muncă până la finele lui 2029, o contribuţie de trei miliarde de euro fondul de pensii al grupului şi o prelungire a bonusurilor.

În luna iulie a acestui an, directorul general Dieter Zetsche anunţa că Daimler ar putea să mute o parte din afacerile sale în entităţi legale distincte, dând naştere la speculaţii referitoare la o posibilă divizare, în condiţiile în care grupul trebuie să finanţeze investiţii semnificative în autovehiculele autonome şi cele electrice.

O eventuală separare a diviziilor Daimler ar permite acestora să obţină o valoare mai mare decât cea a actualului grup, analişti de la Evercore ISI estimând că numai divizia de camioane şi autobuze ar avea o valoare de 31 de miliarde de euro. Potrivit datelor Thomson Reuters, în prezent valoarea totală de piaţă a companiei Daimler AG este de aproximativ 72,7 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
O parte a militarilor ruşi a sosit deja în Belarus pentru a efectua prima etapă de testare a eficienţei grupării regionale ...
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...