Republica Moldova a devenit o destinaţie turistică tot mai interesantă pentru români

Republica Moldova a devenit, în ultimul an, o destinaţie tot mai interesantă pentru români şi ne-am propus să organizăm circuite comune pentru dezvoltarea turismului, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Tatiana Pleşca, managerul unei agenţii de turism prezentă în standul Republicii Moldova de la Târgul de Turism al României.
Economica.net - vin, 14 nov. 2014, 13:52
Republica Moldova a devenit o destinaţie turistică tot mai interesantă pentru români

‘Republica Moldova este o destinaţie interesantă pentru români. Din ce în ce mai mulţi români vizitează Republica Moldova, descoperă noi locuri şi trasee interesante. Nu a fost suficient promovată ţara noastră, dar acum am devenit o destinaţie turistică interesantă pentru români. Oferim o gamă largă de tururi tematice precum traseul vinului, traseul naţional, tresee gastronomice, culturale, iar de obicei turiştii aleg să viziteze din toate câte puţin. Le place să meargă la mănăstiri, la crame, să vadă complexele arheologice’, a precizat Tatiana Pleşca.

Valoarea medie a unui pachet cumpărat de români pentru un circuit în Republica Moldova este de 300 de euro, pentru cinci zile, în care sunt incluse transportul şi cazarea cu demipensiune.

Estimarea agenţilor de turism participanţi la standul Republicii Moldova din cadrul Târgului de Turism al României de la Romexpo, arată că în 2014 ,,numai câteva sute de români’ au mers ca turişti în această ţară, dar pentru 2015 numărul va creşte.

‘Dorim să lansăm, împreună cu agenţii partenere din România, un traseu nou care să atragă mai mulţi turişti români, un circuit comun România-Republica Moldova, denumit Moldova istorică. Circuitul va cuprinde mănăstirile din nordul României şi din Moldova, obiective istorice şi crame din zona Iaşiului şi din Republica Moldova. Este un circuit de opt zile care se adresează, în egală măsură, turiştilor români cât şi celor străini. Pentru acest program lucrăm cu o agenţie parteneră din Iaşi’, a precizat Tatiana Pleşca.

Cei mai mulţi turişti străini care vizitează Republica Moldova provin din Europa.

‘Avem turişti din Europa, în special din Germania, Polonia şi România, dar şi din Italia şi Franţa. Avem, însă, şi turişti din Canada, din SUA, din China şi chiar din Japonia. Aici, la Târgul de Turism al României, ne dorim să cunoaştem cât mai mulţi parteneri români cu care să încheiem parteneriate’, a spus reprezentatul agenţiei de turosm Tatiana Plesca.

În anul 2013, au venit în România 25.157 de turişti din Republica Moldova, iar în primele opt luni ale acestui an au ajuns 28.191 de turişti, potrivit datelor transmise de către INS Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate Bulgariei şi......
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...