Restricţiile totale din perioada pandemiei au afectat financiar două treimi dintre IMM-uri – Kaspersky

Două treimi (66%) dintre companiile mici şi mijlocii globale au fost afectate din punct de vedere financiar de lockdown-urile naţionale, în timp ce trei din zece entităţi (29%) au ales să dezvolte noi produse pentru a răspunde situaţiei dificile, arată datele unui studiu recent realizat de Kaspersky.
AGERPRES - vin, 01 oct. 2021, 14:24
Restricţiile totale din perioada pandemiei au afectat financiar două treimi dintre IMM-uri - Kaspersky

„Capacitatea de a răspunde în mod adecvat la o criză poate permite unui business să profite la maximum de ea. Potrivit lui Steven Callander, profesor de economie politică la Stanford Graduate School of Business, ‘obiectivul este de a trata o criză ca pe o problemă de management’ şi ‘să profite de lumina reflectoarelor’. Sub impactul pandemiei, deciziile au fost deosebit de complexe. Organizaţiile au trebuit să ia în considerare factorii externi – lockdown, noi cerinţe sanitare, un stil de viaţă radical schimbat – şi capacităţile lor de afaceri”, se menţionează într-un comunicat al Kaspersky transmis, vineri, AGERPRES.

Pe lângă lansarea de noi produse şi servicii (29%), ca răspuns activ, fiecare a cincea organizaţie a intrat în noi segmente de business (21%). În acest context, pentru companiile din sectorul evenimente, divertisment, artă şi cultură sau chiar din sectorul medical acest lucru a însemnat lansarea unei alternative digitale a ofertelor lor fizice; pentru magazine sau restaurante – vânzarea online şi procesul de livrare la domiciliu; pentru producători – fabricarea de măşti, dezinfectant şi alte accesorii medicale sau chiar concentrarea pe furnizarea de bunuri pentru confortul casei.

De asemenea, printre alte măsuri anticriză, previzibil cea mai comună a fost aceea de a permite tuturor sau majorităţii angajaţilor să lucreze de la distanţă (46%).

Conform studiului de specialitate, cele mai multe decizii au vizat în continuare optimizarea cheltuielilor: organizaţiile au introdus reduceri bugetare (38%), salarii sau ore de lucru reduse (35%), au redirecţionat bugetele sau au oprit planurile de investiţii (30%). În plus, una din zece companii a trebuit să ia măsuri critice, cum ar fi concedierea angajaţilor (12%) sau oprirea plăţii facturilor (11%).

Kaspersky a lansat platforma Cybersecurity on a Budget cu ghiduri gratuite pentru companiile care doresc să fie mai pregătite şi mai sigure în lumea digitală.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...