1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Retailerul Metro îşi consolidează activitatea de distribuţie într-un singur proiect pentru a evita problema forţei de muncă

Grupul german Metro Cash&Carry îşi consolidează activitatea de distribuție într-un singur proiect cu o suprafață de peste 58.000 mp, care va fi dezvoltat de compania belgiană WdP, în Ștefănești, în nordul Bucureștiului. Compania de consultanţă imobilairă JLL a reprezenat Metro în cea mai mare tranzacție de pe piața industrială și logistică de pe plan local anul acesta. a

05 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

Prin consolidarea activităţii de logistică, retailerul Metro încearcă să preîntâmpine și problema disponibilității forței de muncă, una dintre cele mai mari dificultăți cu care se confruntă sectorul logistic local.

Metro îşi va muta operaţiunile în noul proiect, construit de belgienii de la WDP, începând cu 2020. Clădirile vor avea atât depozite cu temperatură controlală, cât şi spaţiu de stocare pentru produse congelate. Contractul a fost semnat pe o perioadă de zece ani, iar bugetul de investiţie în spaţiile de 58.000 de est etimat de WDP la 33 de milioane de euro. 

WDP a cumpărat la sfârşitul anului trecut un teren de 44 de hectare, care a aparţinut producătorului de biscuiţi Rostar.

"Împreună cu Metro am realizat un proces structurat cu un calendar strict care ne-a permis să încheiem contractul de închiriere într-un timp scurt, de numai șase luni. A fost un proces complex având în vedere că cerințele Metro au vizat atât spații care oferă depozitare pentru mărfuri care necesită temperatură controlată, cât și ambient. Cea mai mare provocare a fost însă să punem la punct toate detaliile pentru a încheia cu succes o tranzacție record, de peste 58.000 mp", spune Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

Noul pol pentru segmentul industrial 

Vestul Bucureștiului, cea mai importantă destinație pentru activitățile de logistică în ultimii ani, se confruntă cu un deficit de forță de muncă specializată, companiile care operează acolo fiind în situația de a atrage personal de la 50-60 km distanță.

"Ștefănești oferă toate avantajele unei zone emergente, inclusiv o disponibilitate mai mare a forței de muncă. În plus, Metro a apreciat avantajul de a fi într-o zonă în care oferă infastructură bine dezvoltată - Șoseaua de Centură cu regim de drum expres și conexiuni foarte bune cu autostrada A1 spre Pitești și cu interiorul Bucureștiului", a adăugat Viorel Opaiț, Director de Dezvoltare JLL România.

Consolidarea operațiunilor logistice ale rețelelor de retail în vederea optimizării lanțului de distribuție este o tendință din ce în ce mai prezentă pe piața locală care traversează una dintre cele mai dinamice perioade în ultimii doi, trei ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO