Rețeaua de imagistică dentară DigiRay vrea să se extindă în toate oraşele care au peste 40.000 de locuitori. Cea mai recentă achiziţie – clinicile Dental Scan din Bucureşti

Reţeaua de imagistică dentară şi maxilo-facială DigiRay, al cărei acționar majoritar e fondul de investiții Black Sea Fund, a cumpărat cele două clinici Dental Scan din București. DigiRay are în prezent 14 clinici în ţară, iar până la finalul anului ar putea ajunge la 21-26 de clinici, atât prin deschideri proprii, cât și prin achiziții. Oficialii DigiRay au în plan să extindă reţeaua de imagistică dentară în toate oraşele care au peste 40.000 de locuitori.
Cristina Şomănescu - lun, 15 nov. 2021, 15:27
Rețeaua de imagistică dentară DigiRay vrea să se extindă în toate oraşele care au peste 40.000 de locuitori. Cea mai recentă achiziţie - clinicile Dental Scan din Bucureşti

DigiRay este o rețea de clinici de imagistică dentară si maxilo-facială, fondată de medicul Cristian Pop, în orașul Zalău, în anul 2011. La finalul anul 2020, DigiRay a atras ca investitor fondul de investiții Black Sea Fund care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni.

DigiRay a anunţat luni, 15 noiembrie, achiziţia celor două clinici Dental Scan din Capitală. Achiziția clinicilor Dental Scan face parte din strategia de extindere a DigiRay în toate orașele României care au peste 40.000 de locuitori.

“Această achiziție consolidează poziția DigiRay pe piața din București, o piață extrem de importantă pentru noi în care ne doream de mai multi ani să ajungem. De asemenea, suntem în discuții cu încă două companii și sperăm să finalizăm și aceste tranzacții cât de curând. Avem obiective mari de creștere până la finalul anului, dar și pentru 2022, susținerea Black Sea Fund fiind una esențială pentru extinderea companiei”, spune Cristian Pop, fondator și CEO al DigiRay.

În prezent, DigiRay are 14 clinici deschise în Zalău, Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Craiova, Constanța și București. Compania are şi un laborator de tehnică dentară în Cluj-Napoca.

DigiRay va deschide încă șapte clinici până la sfârșitul anului 2021 în Botoșani, Suceava, Galați, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Pitești. Reţeaua ar putea încheia anul 2021 cu între 21 și 26 de clinici, în funcție de momentul finalizarii tranzacţiilor în derulare.

“DigiRay este o companie care a crescut foarte mult anul acesta și va menține acest ritm accelerat și în 2022. Dacă anul acesta rețeaua lor se mărește cu aproximativ zece clinici, anul viitor vor să se extindă cu 15 unități, dezvoltarea urmând să fie atât organică, cât și prin achiziții. De asemenea, din octombrie și-au depășit target-ul de profit operaţional, ceea ce ne reconfirmă încrederea pe care le-am acordat-o în urmă cu un an”, spune Matei Păun, cofondatorul Black Sea Fund, fondul de investiții care deține pachetul majoritar de acțiuni al DigiRay.

Black Sea Fund este un fond de investiții, înfiinţat de către Arin Ion, Matei Păun, Cornel Fumea și Adrian Vasile în anul 2018. Fondul are un buget de 43 de milioane de euro, iar până acum a investit în companiile Intermedio General Group SA (Theta), Clinica Dentară SA (DigiRay) și D-Toys. Black Sea Fund este interesat cu precădere de firme de mărime medie, iar investiția per firmă este cuprinsă între trei şi opt milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, a declarat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a precizat că,......
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...