Revolut lansează Consultantul Robo și în România. Bancher robotizat dedicat investițiilor personalizate

Revolut a lansat în România Consultantul Robo, pentru a automatiza investițiile personalizate ale clienților. Consultantul Robo propune un portofoliu ținând cont de circumstanțele personale ale clientului, cum ar fi toleranța la risc sau obiectivele financiare și urmărește evoluțiile pieței. Pachetul minim de investiții este de 100 de euro, iar comisioanele constau într-o taxă anuală de administrare de 0,75% din valoarea portofoliului, percepută în fiecare lună.
Gabriela Ţinteanu - mar, 20 feb. 2024, 22:04
Revolut lansează Consultantul Robo și în România. Bancher robotizat dedicat investițiilor personalizate

Revolut a lansat Consultantul Robo pe piața locală. Noul serviciu se comportă ca un bancher personal automatizat care va ajuta clienții să investească într-un portofoliu divers și asigură un management continuu al portofoliului.

Disponibil din secțiunea de Investiții din aplicație, consultantul propune mai multe recomandări utilizatorilor pe baza profilului lor personal stabilit după ce aceștia răspund la mai multe întrebări legate de obiectivele lor financiare și toleranța la risc. Odată ce un client depune bani în portofoliu, consultantul îi investește automat pe piață și monitorizează și gestionează continuu portofoliul clientului, în funcție de tipul de recomandare pentru care a optat. Suma minimă a investiției inițiale pentru a avea acces la serviciile consultantului robotizat este de 100 de euro. De asemenea, serviciul presupune și o taxă anuală de administrare a portofoliului de 0,75% din valoarea portofoliului, percepută în fiecare lună.

Clienții pot configura transferuri recurente către portofoliul lor constituit conform recomandării consultantului și în acest fel își vor putea mări portofoliul cu o frecvență predefinită, ajutându-i să investească în mod regulat și să reducă impactul volatilității prețurilor pe termen scurt.

Consultantul Robo va reechilibra automat portofoliile clienților în funcție de performanța activelor din portofoliu și va efectua revizuiri periodice pentru a menține toleranța la risc a  clienților și a atinge obiectivele setate pentru portofolii.

„Suntem încântați să adăugăm Consultantul Robo în portofoliul nostru de servicii de tranzacționare. Știm că mulți dintre clienții noștri nu au timp să gestioneze un portofoliu sau să investească în titluri individuale. De fapt, 53% dintre clienții intervievați anul trecut au spus că pur și simplu nu știu de unde să înceapă când vine vorba de investiții. Consultantul Robo a fost creat pentru a face investițiile mai accesibile și pentru a le oferi clienților noștri posibilitatea de a-și pune banii să lucreze pentru ei, cu ajutorul unei soluții personalizate și automatizate, care elimină bătăile de cap. În prezent, lucrăm intens să lărgim gama de oportunități de investiții disponibile prin Consultantul Robo și pentru a integra mai multe instrumente de planificare financiară”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (EEA) la Revolut.

Serviciile de investiții în România, precum și în restul piețelor SEE, sunt furnizate de Revolut Securities Europe UAB, o firmă de investiții cu sediul în Republica Lituania, autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. Orice active și/sau instrumente financiare pe care clienții noștri le dețin în conturile lor de investiții sunt protejate până la 22.000 de euro de către Schema de asigurări față de investitori din Republica Lituania (conform Termeniilor și condițiilor din aplicația Revolut și informațiilor cheie privind Schema de protejare a investitorilor pe bursă din Lituania).

Deci, un nivel de protecție este asigurarea de răspundere de până la 22.000 de euro pentru numerar și investiții combinate, dacă RSEUAB nu ar putea rambursa sumele deținute în contul de investiții sau returna titlurile de valoare care aparțin clienților. Un alt nivel de protecție este segregarea numerarului și a valorilor mobiliare, care este cerută de MIFID II. Pe scurt, societățile de investiții licențiate în conformitate cu legislația europeană trebuie să separe activele clienților de propriile lor fonduri și să păstreze numerarul și valorile mobiliare în siguranță în custodia unor terți, astfel încât, în cazul falimentului RSEUAB, numerarul și valorile mobiliare ale clienților să fie separate de activele companiei.

2023 a adus o creștere remarcabilă în România, cu 95%, a numărului de clienți care tranzacționează cu banca digitală Revolut. 87% dintre clienții Revolut de pe plan local care folosesc produsele de investiții pe bursă au mai puțin de 45 de ani și media de vârstă este 34 de ani, la fel ca în SEE.

În privința portofoliului de investiții, la finele anului 2023, un cont mediu de investiții în tranzacționare a atins valoarea de 1.640 de euro, în timp ce la nivelul SEE acesta se situa la 1.827 de euro. În România, cele mai populare ETF-uri printre clienții noștri au fost, anul trecut, Vanguard S&P 500 UCITS, Xtrackers Global Inflation linked bond UCITS și iShares Treasury Bond 7-10 years UCITS.

Revolut a mai adăugat recent o serie de alte produse și instrumente de investiții pentru clienții din SEE, cum ar fi acțiuni ale companiilor listate pe bursele europene sau abonamentul Trading Pro, conceput pentru traderii avansați, care pot beneficia de comisioane cu discount, limite la ordin pentru valori mai mari, instrumente analitice avansate sau o versiune adaptată pentru desktop, Trading Terminal.

Revolut le oferă clienților acces la peste 2.200 de acțiuni listate pe bursele americane, mai mult de 220 de acțiuni de pe bursele europene și 270 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF), direct în aplicație.

Serviciile de investiții pentru clienții din SEE sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (“Revolut”), o companie de investiții autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. La fel ca în cazul oricărei investiții, acesta este un capital expus riscului.

 

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...