1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Ritmul de creştere al economiei germane a încetinit probabil la finalul lui 2017, dar va fi solid în 2018 - Ministerul Economiei

Avansul PIB-ului Germaniei a încetinit probabil la sfârşitul lui 2017, dar nivelul ridicat al comenzilor industriale şi creşterea încrederii companiilor sugerează că economia acestei ţări îşi va continua anul acesta expansiunea robustă, se arată în raportul lunar al Ministerului Economiei, transmite Reuters.

12 ian, 2018 | Agerpres

'Economia germană înregistrează un progres solid. Este posibil ca la finalul lui 2017 ritmul de creştere să se fi atenuat puţin', apreciază Ministerul Economiei.

PIB-ul Germaniei, motorul economiei europene, a înregistrat în 2017 o expansiune robustă, de 2,2%, acesta fiind cel mai puternic ritm de creştere din ultimii şase ani, arată o estimare preliminară publicată joi de Oficiul federal de Statistică (Destatis).

Economiştii se aşteptau ca economia germană să înregistreze un avans de 2,4% în 2017, după o creştere de 1,9% în 2016.

Prima economie europeană a beneficiat anul trecut de majorarea consumului privat şi a exporturilor, în urma redresării economiei mondiale. De asemenea, rata şomajului este la cel mai scăzut nivel de la reunificare, în 1991.

De asemenea, Destatis a informat joi că Germania a avut anul trecut un excedent bugetar peste estimări, de 38,4 miliarde de euro (1,2% din PIB), cel mai ridicat de la reunificare. Este al patrulea an consecutiv în care se înregistrează excedent bugetar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO