Rivalul lui Obama, campion al delocalizărilor de locuri de muncă în China şi India, în anii ’90

Fondul Bain Capital, condus de către candidatul republican în alegerile prezidenţiale Mitt Romney în anii '90, a investit în societăţi a căror principală activitate era delocalizarea unor locuri de muncă din Statele Unite în străinătate, scrie Washington Post în ediţia de vineri. 
Economica.net - sâm, 23 iun. 2012, 05:48
Rivalul lui Obama, campion al delocalizărilor de locuri de muncă în China şi India, în anii '90

Pe baza unor documente oficiale, Washington Post explică faptul că Bain Capital, fondat şi condus timp de 15 ani de către Romney, a investit masiv în societăţi specializate în crearea de unităţi call center în străinătate.

„Bain (Capital) nu era, cu siguranţă, firma care conta cel mai mult în sectorul delocalizărilor, dar a început (această activitate) foarte devreme”, precizează cotidianul.

Aceste dezvăluiri îl pun în dificultate pe viitorul adversar al lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale din noiembrie. Romney îşi construieşte mesajul în jurul promisiunii creării de locuri de muncă, insistând asupra experienţei pe care a acumulat-o în perioada în care a activat în sectorul privat.

Echipa de campanie a lui Obama nu a întârziat să reacţioneze la informaţiile publicate de Washington Post, denunţând o „ipocrizie stupefiantă” de care ar da dovadă candidatul republican.

Mitt Romney „îşi face campanie prin Statele Unite dând asigurări că vrea să protejeze şi să promoveze locurile de muncă în această ţară. Dar (…) tocmai aflăm că a făcut avere oferind consiliere întreprinderilor despre cea mai bună modalitate de delocalizare a locurilor de muncă în China şi India„, a denunţat într-un comunicat David Axelrod, principalul strateg de campanie al preşedintelui american.

Bain Capital se află într-un proces de achiziția a 50% dintr-o companie japoneză, Jupiter Shop Channel Co, pentru care va plăti 1 miliard de dolari, scrie Bloomberg. Jupiter Shop intenționează să se extindă în Asia, pe fondul creșterii clasei mijlocii. Canalul de telviziune al companiei, care marketează produse precum electrocasnice și cosmetice către milioane de gospodării, controlează 30% din piața japoneză de shopping televizat.

Bain a fost fondată în 1984 de Romney și partenerii de la firma de consultanță Bain & Co. și administrează active de peste 60 de miliarde de dolaroi. Anul trecut, firma a încheiat 33 de tranzacții în valoare de 15,3 miliarde dolari, inclusiv preluarea operatorului de restaurante Skylark Co. din Tokyo, într- tranzacție care s-a ridicat la 3,4 miliarde dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...