River Development, companie deţinută de Ion Rădulea, a certificat BREEAM Excellent clădirile office London şi Oslo din Sema Parc

River Development, companie cu capital românesc și dezvoltatorul proiectului Sema Parc, deţinută de omul de afaceri Ion Rădulea, a obținut certificarea BREEAM Excellent pentru faza de design, pentru două noi clădiri de birouri de clasă A London și Oslo, aflate în fază avansată de construire. Procesul de certificare a fost coordonat de BuildGreen, lider al pieței de consultanță în domeniul design-ului, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din Europa Centrală și de Est.
Economica.net - lun, 05 oct. 2020, 06:17
River Development, companie deţinută de Ion Rădulea, a certificat BREEAM Excellent clădirile office London şi Oslo din Sema Parc

Cele două clădiri de birouri de clasă A – London și Oslo – fac parte din proiectul cu funcțiuni mixte Sema Parc, situat în zona central-vestică a capitalei și au o suprafață totală închiriabilă de 31.524 metri pătrați (London – 21.347 metri pătrați, Oslo – 10.177 metri pătrați). Ambele sunt planificate pentru livrare în trimestrul al treilea al anului viitor.

„În dezvoltarea tuturor proiectelor noastre dăm o importanță deosebită conceptului și arhitecturii, dar și nivelului de eficiență și de sustenabilitate pe termen lung. Procesul de certificare BREEAM pentru clădirile London și Oslo s-a desfășurat concomitent cu cele de proiectare și execuție. Calificativul ”Excellent” pe care l-am obținut reflectă foarte bine responsabilitatea pe care ne-am asumat-o atât față de viitorii beneficiari, dar mai ales față de comunitatea locală, pentru că revitalizăm și redăm orașului o zonă extinsă, complet înnoită”, spune Dan Vilău, Project Manager River Development.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este prima metodologie de evaluare, clasificare și certificare a dezvoltării sustenabile la nivel global, pentru clădiri, proiecte de infrastructură sau masterplanning. Metoda de evaluare și certificare se desfășoară pe parcursul mai multor etape din ciclul de viață al mediului construit, de la design și dezvoltare (New Construction), până la operare (In-Use) și renovare (Refurbishment).

Certificarea BREEAM este o metodologie obiectivă prin care se evaluează performanța unui activ din punct de vedere economic, social și al sustenabilității mediului înconjurător. BREEAM utilizează standardele proprii dezvoltate de BRE (Building Research Establishment). 

„Clădirile London și Olso au făcut obiectul unui proces minuțios de evaluare și certificare la stadiul de design, obținând un nivel BREEAM Excellent, cu un punctaj de 81,0%. Dintre cele 7 categorii analizate, aceste clădiri s-au diferențiat cu un nivel superior de performanță la capitolul ”Ecologie și Utilizarea terenului”, ceea ce reflectă de altfel strategia de dezvoltare a întregului proiect Sema Parc”, a declarat Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

River Develoment a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin, toate certificate BREEAM, cu un scor ridicat de certificare sau aflate în proces de certificare.  

Te-ar mai putea interesa și
Mărcile auto chinezești și-au crescut cota de piață în Rusia, ca urmare a exodului brandurilor occidentale
Mărcile auto chinezești și-au crescut cota de piață în Rusia, ca urmare a exodului brandurilor occidentale
Brandurile de autoturisme chineze au fost responsabile pentru aproape o treime din vânzările de pe piaţa auto din Rusia, arată datele analizate de Reuters, ceea ce indică creşterea importanţei......
Încălzire electrică sau pe gaz: care este cea mai bună?
Încălzire electrică sau pe gaz: care este cea mai bună?
Când vremea este mizerabilă, nimic nu se compară cu o casă caldă și confortabilă. Dar o casă călduroasă are un ...
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, anunță semnarea ...
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) solicită emiterea acordului de mediu necesar construirii ...