1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Roman Abramovici se gândeşte să vândă clubul de fotbal Chelsea

Miliardarul rus şi patronul clubului de fotbal Chelsea Londra, Roman Abramovici, a angajat o bancă de investiţii care să analizeze posibilitatea vânzării clubului de fotbal din Premier League, informează un articol publicat în cotidianul Sunday Times, preluat de Reuters.

26 aug, 2018 | ECONOMICA.net

Fără a cita sursa informaţiilor sale, Sunday Times susţine că boardul Chelsea l-a mandatat pe Joe Ravitch de la Raine Group, o bancă specializată în sport şi tehnologie, care să analizeze această posibilitate.

În schimb, o sursă din interiorul clubului de fotbal a dezminţit pentru Reuters că Roman Abramovici ar intenţiona să vândă Chelsea. "Clubul nu este de vânzare. Proprietarul nu se gândeşte să vândă clubul" a declarat sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Separat, un purtător de cuvânt al lui Roman Abramovici de la Moscova a refuzat şi el să comenteze "zvonurile care circulă pe piaţă".

Potrivit Sunday Times, decizia miliardarului rus vine după ce acesta a respins o ofertă de preluare o unei participaţii minoritare la clubul de fotbal Chelsea venită din partea fondului american de investiţii Silver Lake Partners. La începutul acestui an şi Jim Ratcliffe, proprietarul grupului petrochimic Ineos, a oferit două miliarde de lire sterline (2,55 miliarde dolari) pentru a prelua clubul de fotbal Chelsea, însă Roman Abramovici a respins şi această ofertă, informează Daily Mail.

Tensiunile dintre Marea Britanie şi Rusia au crescut în acest an după ce Londra a acuzat Moscova că l-a otrăvit pe fostul agent dublu Sergei Skripal în Marea Britanie, în luna martie. Rusia a dezminţit orice implicare dar cu toate acestea miliardarii ruşi au fost afectaţi de înrăutăţirea relaţiilor dintre cele două ţări. De exemplu, Roman Abramovici a avut probleme în a-şi reînnoi viza pentru Marea Britanie, ceea ce l-a împiedicat să asiste la finala cupei din luna mai, câştigată de Chelsea. La scurt timp după acea, Chelsea a anunţat că lucrările la noul său stadion din Londra vor fi suspendate pe o perioadă nedeterminată, clubul citând climatul nefavorabil pentru investiţii.

La finele lunii mai Roman Abramovici a obţinut naţionalitate israeliană. Locul de reşedinţă al lui Abramovici, proprietarul clubului Chelsea din 2003, este oficial la Jersey, în insulele Anglo-Normande, situate în Canalul Mânecii, între Anglia şi Franţa, iar averea sa este estimată la 9,3 miliarde lire sterline (aproximativ 10,6 miliarde euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO