1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE în luna octombrie

Producţia industrială a crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,8% în Uniunea Europeană, în luna octombrie 2013, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cel mai semnificativ avans din rândul statelor membre UE fiind înregistrat în România (10,2%), arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

12 dec, 2013 | Agerpres

România se situează de asemenea în rândul ţărilor UE care au înregistrat cea mai mare creştere a producţiei industriale în luna octombrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2013. Cea mai mare creştere lunară a fost înregistrată de Lituania (2,2%), urmată de Danemarca (1,8%), România şi Cehia, ambele cu o creştere de 1,7%.

În schimb, în zona euro producţia industrială a înregistrat o scădere surprinzătoare cu 1,1%, în luna octombrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2013. Aceasta este cea mai mare scădere lunară înregistrată după luna septembrie a anului trecut şi de asemenea contrazice aşteptările analiştilor care mizau pe o creştere de 0,3%. În Uniunea Europeană, producţia industrială a înregistrat o scădere lunară de 0,7%.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în luna octombrie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.
În luna octombrie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 10,6% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+11,2%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,1%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,9%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+10,8%) şi a industriei prelucrătoare (+9,5%).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO