1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

România a deschis Centrul de Inovare în Securitate Cibernetică, proiect finanţat cu 800.000 de dolari de către Guvernul SUA

România are, începând de miercuri, un Centru de Inovare în Securitate Cibernetică, într-un proiect-pilot pentru care Guvernul Statelor Unite ale Americii a acordat un grant în valoare de 800.000 de dolari.

13 mai, 2015 | Agerpres

Lansarea noului centru a avut loc în cea de-a treia zi şi ultima a Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

'Acest parteneriat public-privat va susţine pregătirea de personal, testarea de noi tehnologii, simularea de atacuri cibernetice şi schimbul de opinii între lideri de companii, reprezentanţi ai autorităţilor şi experţi din cadrul societăţii civile. Finanţat parţial de către Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USDTA) şi Fidelis Cybersecurity, acest nou centru va arăta cum pot instituţiile şi reprezentanţii industriei să colaboreze eficient pentru prevenirea şi combaterea atacurilor cibernetice. Sper că vom vedea mai multe astfel de exemple de colaborare ca urmare a acestui summit, pentru că modalitatea cea mai eficientă de combatere a ameninţărilor crescânde la adresa spaţiului cibernetic este un parteneriat strâns între reprezentanţii industriei IT, ai autorităţilor şi ai societăţii civile', a afirmat Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din SUA, în cadrul evenimentului de la Bucureşti.

La rândul său, Augustin Jianu, directorul general al CERT-RO, a subliniat faptul că, în cadrul proiectului-pilot, instituţia pe care o conduce va asigura infrastructura conexă necesară, cadrul organizatoric general, precum şi resursa umană pentru derularea activităţilor specifice inovării.

'Proiectul-pilot face parte din acordul de finanţare încheiat în luna iunie 2014 între CERT-RO şi Agenţia de Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite (USTDA) privind elaborarea unui studiu ce urmăreşte fezabilitatea strategiei de implementare şi modelul recomandat pentru înfiinţarea în România a Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică. În cadrul acestui proiect-pilot, CERT-RO asigură infrastructura conexă necesară, cadrul organizatoric general, precum şi resursa umană necesară în vederea derulării activităţilor specifice inovării. Prin Centrul de Inovare, CERT-RO va promova colaborarea între resursele regionale şi globale pentru a rezolva seturi de probleme complexe. Unele dintre capacităţile esenţiale ale Centrului includ: solicitări pentru inovare sau asistenţă, colaborarea dintre entităţile guvernamentale, militare, sectorul privat şi instituţii de învăţământ, facilităţi de testare şi inovare ale tehnologiilor, training cu livrare locală sau la distanţă şi facilitarea oportunităţilor regionale comerciale de colaborare', a explicat Jianu.

Proiectul care viza înfiinţarea, în România, a Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică a fost anunţat în vara anului trecut de către fostul ministru pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, în cadrul unui eveniment în care a semnat grantul acordat de către partea americană.

Grantul în valoare de 800.000 de dolari pentru Centrul de inovare în domeniul securităţii cibernetice este acordat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare din SUA (USTDA) către Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT - RO).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO