1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

România, a doua ţară din UE care va produce mai multă energie decât va consuma, în 2019 - Ministrul Energiei

România va produce mai multă energie decât va consuma în anul 2019 şi va fi a doua ţară din UE, după Danemarca, care va atinge această performanţă, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, prezent la o conferinţă pe teme energetice.

30 mai, 2014 | ECONOMICA.net

'Avem un potenţial real ca în a doua jumătate a anului 2019 să producem mai multă energie electrică şi gaze naturale decât vom consuma, presupunând că, la acel moment, consumul va fi acelaşi. Vom continua să importăm ţiţei, însă exportul de energie electrică şi cel de gaze va fi mai mare decât importul de ţiţei', a spus Nicolescu.

Potrivit acestuia, în acel moment România va intra, alături de Danemarca, în cercul exclusivist al statelor europene care produc mai multă energie decât consumă.

'În acel moment, vom intra alături de Danemarca în rândul celor care produc mai multă energie decât consumă. Acum, România este a treia ţară din UE ca independenţă energetică, iar Danemarca este singura care produce mai multă energie decât consumă', a susţinut ministrul delegat pentru Energie.

În ceea ce priveşte energia regenerabilă, Nicolescu a mai spus că România a făcut progrese prea mari într-un timp prea scurt, prin urmare în perioada următoare va avea o abordare prudentă în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sector.

'Trebuie să fim siguri că sistemul de transport şi distribuţie poate prelua energia regenerabilă', a completat Nicolescu.

El a mai afirmat că, în prezent, 25 de specialişti din mai multe instituţii de stat lucrează la realizarea noii strategii energetice a României pentru perioada 2014-2020 şi să un prim draft al documentului ar putea fi publicat în octombrie spre dezbatere publică.

Nicolescu a adăugat că şi-ar dori ca statul să joace un rol mai important în companiile unde este acţionar minoritar.

'Avem exemplul Fondului Proprietatea, care îşi apără cu consecvenţă interesele în companiile unde este acţionar minoritar. Aşa ar trebui să facem şi noi, mai ales în companiile de distribuţie', a mai precizat Nicolescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO