1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

România cere Comisiei Europene o serie de restricţii pentru lanţurile de magazine - presă

România, Bulgaria, Cehia şi Slovacia au semnat marţi o declaraţie comună prin care cer Comisiei Europene (CE) să pregătească măsuri pentru restricţionarea lanţurilor de magazine în relaţia lor cu furnizorii, relatează Ceskenoviny, preluată de agenţia bulgară Focus.

20 mai, 2015 | Agerpres

Miniştrii agriculturii din aceste ţări au coordonat redactarea declaraţiei în cadrul unei întrevederi la Bratislava, scrie Agerpres.

'Facem apel la Comisia Europeană să pregătească un pachet de măsuri pentru restricţionarea puterii economice dominante a afacerilor de tip lanţ. Vrem ca CE să îşi exprime poziţia până la finalul lui 2015. Credem că numai un cadru legislativ comun, aprobat la nivelul întregii UE, poate rezolva problema', a declarat ministrul slovac al agriculturii, Lubomir Jahnatek.

Potrivit acestuia, profiturile lanţurilor de magazine sunt prea mari. El a cerut condiţii comerciale corecte, care să garanteze că producătorii alimentari mici şi medii nu sunt forţaţi de lanţurile de magazine să-şi vândă produsele în pierdere.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO