1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

România cumpără încă 12 avioane F-16

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat vineri că sunt deja în pregătire formalităţile pentru cumpărarea celei de a doua escadrile de 12 avioane F16.

19 iun, 2015 | Agerpres

Întrebat dacă mai are în plan un eventual lot de avioane F16, ministrul Duşa a răspuns: 'Piloţii noştri şi personalul tehnic de la Forţele Aeriene se află în Portugalia la pregătire. Pregătirea se face pe avioanele noastre, care deja au fost modernizate. Primele şase vor sosi în 2016, următoarele şase în 2017. În acelaşi timp, pregătim infrastructura de la Aeroportul Feteşti pentru a opera de pe acest aeroport avioanele F16 şi sunt în pregătire formalităţile, e destul de complicat, pentru achiziţia celei de a doua escadrile, adică tot 12 avioane'.

Duşa a participat vineri, la Sibiu, la depunerea jurământului militar, de către aproximativ 200 de soldaţi profesionişti, seria aprilie 2015, de la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă 'General Eremia Grigorescu'. Aceşti soldaţi urmează alte două luni de pregătire, după care vor fi repartizaţi în unităţi militare din ţară.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO