1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

România susţine continuarea plăţilor directe după 2020 şi reducerea decalajelor între statele membre - Irimescu

România susţine menţinerea celor doi piloni ai Politicii Agricole Comune (PAC) după 2020, continuarea plăţilor directe şi a procesului privind reducerea decalajelor între statele membre, a declarat, marţi, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, prezent la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit al UE de la Bruxelles, unde unul dintre subiectele aflate pe agenda discuţiilor vizează viitorul PAC.

15 noi, 2016 | Agerpres

'Un subiect foarte important care se discută azi (marţi - n. r.), la reuniunea de la Bruxelles, este încotro ne îndreptăm cu Politica Agricolă Comună (PAC)? Noi ne dorim în continuare să se menţină o Politică Agricolă Comună puternică, să se menţină cei doi piloni, dar şi să se continue procesul de reducere a decalajelor între satele membre ca sume şi pe procesele de convergenţă a plăţilor directe. De asemenea, susţinem continuarea plăţilor directe şi noi soluţii pentru atragerea tinerilor în agricultură. Nu în ultimul rând, dorim să menţinem caracterul comunitar al PAC, să nu se naţionalizeze, deoarece sunt anumite state puternice care şi-ar dori acest lucru şi atunci ar fi o discriminare', a subliniat Irimescu.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii Consiliului vor mai fi prezentate: un raport al grupului pentru pieţele agricole, în contextul discuţiilor privind practicile comerciale neloiale, o analiză a concesiilor din acordul de liber schimb asupra produselor agricole, cum este CETA sau Mercosur, despre cercetare şi inovare în agricultura UE, dar şi o propunere la prima lectură privind modificarea regulamentului în vigoare pe agricultură ecologică.

Luni, 14 noiembrie, în prima zi a reuniunii, discuţiile s-au axat pe pescuit şi bunăstarea animalelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO