1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Romania, tara cu peste 13.000 de agentii de pariuri stradale

Sectorul pariurilor sportive este in plina crestere intr-o tara ca Romania, iar numarul caselor de pariuri terestre a crescut substantial in ultimii ani.

26 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Intr-o permanenta dezvoltare, domeniul pariurilor sportive reprezinta una dintre ramurile de baza, care aduc bani importanti la bugetul de stat. Re-reglementarea jocurilor de noroc a fost facuta in anul 2015, atunci cand au intrat in legalitate si agentiile de pariuri online. Dezvoltarea de la an la an a industriei a fost posibila prin implicarea unor investitori.

Online-ul, viitorul in pariuri sportive?

Migrarea catre online a devenit principalul obiectiv al tuturor agentiilor de pariuri de top. Este motivul pentru care astazi, nu exista agentie care sa nu aiba un site propriu. Cele mai multe dintre ele au dezvoltat si platforma online. Ofera pariorilor romani posibilitatea de a paria fara a se deplasa in agentiile de la colt de strada sau pot paria direct de pe telefonul mobil.

Si, totusi, Romania nu duce lipsa de case de pariuri, ele reprezinta locul al treilea intr-un top al celor mai raspandite puncte de lucru din tara. Singurele care depasesc numarul de agentii stradale sunt bisericile si cabinetele stomatologice. La inceputul anului 2019, agentiile de pariuri stradale erau in numar de 13.459, un numar foarte mare, comparativ cu ce se intampla in urma cu patru ani. In acest interval de timp, agentiile de pariuri terestre s-au inmultit de 3.5 ori.

Nu exista intersectie fara cel putin o agentie de pariuri, dar nu este cea mai raspandita afacere de pe teritoriul tarii noastre. Bisericile si cabinetele stomatologice sunt afaceri care au mai multe spatii terestre decat cele ale operatorilor de pariuri sportive. 18.300 de biserici, 15.100 de cabinete stomatologice si 13.459 de agentii de pariuri stradale, acestea sunt cifrele vehiculate, pe care Institutul National de Statistica le-a furnizat la inceputul acestui an.

Fortuna detine destul de multe agentii stradale, dar o mare pare din clientii sai folosesc efortuna.ro, probabil cel mai mare site de pariuri online. In top 5 al celor mai bune agentii, in 2017, era operatorul cu cele mai multe agentii de pariuri tereste, cu peste 750 astfel de spatii. In acel an compania de pariuri sportive Fortuna a devenit sponsorul oficial al echipei nationale de fotbal a Romaniei, parteneriat incheiat pe o perioada de patru ani.

Romanul, amator de pariuri sportive

De la an la an au crescut vertiginos numarul de agentii pariuri sportive, cat si numarul clientilor acestora. In plina expansiune, pariurile sportive s-au extins si in meciul rural, acest lucru crescand procentul de clienti. Barbatii sunt cei care pariza cel mai mult, procentual, cel putin 90% dintre cei care intra intr-o casa de pariuri sunt de sex masculin. Fotbalul este sportul preferat, 80% dintre ei pariaza pe acest sport, dar este un procent echitabil, se vede asta din numarul de variante de pariere.

In anul 2018, peste un milion de romani au pariat la Cupa Mondiala, fiind cel mai mare eveniment fotbalistic din vara anului trecut. Comparativ cu perioada de vara a celorlalti ani, iunie-iulie 2018 a adus cresteri ale incasarilor cu aproximativ 60%, insa, acest lucru s-a intamplat si pentru ca un asemenea turneu are loc o data la patru ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO