Romanian Business Leaders: Mulţi antreprenori români şi-au început cariera în companii multinaţionale

Fundaţia Romanian Business Leaders a transmis, vineri, un comunicat în care atrage atenţia că mulţi dintre antreprenorii români şi-au început cariera şi au acumulat în cadrul unor companii internaţionale şi că problemele importante ale economiei româneşti nu ţin de provenienţa capitalului, autohtonă sau străină.
Economica.net - sâm, 11 feb. 2017, 14:46
Romanian Business Leaders: Mulţi antreprenori români şi-au început cariera în companii multinaţionale

„Membri Romanian Business Leaders, antreprenori români care astăzi sunt lideri pe pieţele lor, au fost la începuturi angajaţi în companii multinaţionale. Astăzi, în Romania, problemele cu adevărat importante nu ţin de provenienţa capitalului. Esenţial este ca politicile publice să stimuleze formarea capitalului românesc şi să asigure un cadru transparent, stabil şi predictibil, în care capitalul autohton şi străin să producă valoare pentru economie şi pentru români”, precizează sursa citată.

Potrivit RBL, dezvoltarea capitalului românesc a fost blocată de „infamul capitalism de cumetrie”, care a ţinut a ţinut în loc societatea în ansamblul ei, fapt arătat de poziţia investiţională internaţională slabă a României, aportul modest al companiilor cu capital românesc în totalul exporturilor şi numărul redus de start-upuri cu capital românesc care au venituri anuale mai mari de 1.000.000 euro.

„România trebuie să-şi propună să urce 4-5 poziţii în clasamentul Uniunii Europene ca total din Produsul Intern Brut (PIB). Pentru aceasta, este nevoie de cât mai mult capital străin şi românesc, să ţinem şi să atragem oamenii talentaţi în ţară. Suntem într-un context macroeconomic bun, de care poate beneficia întreaga societate dacă suntem înţelepţi să ne suflecăm mânecile şi să ne apucăm serios de treabă, susţine Romania Business Leaders.

RBL consideră că multinaţionalele au meritul de a fi pregătit mulţi antreprenori români şi că au contribuţie importantă la bugetul statului. „Multinaţionalele au meritul profesionalizării mediului de business din România. Mulţi antreprenori şi şefi de companii româneşti şi-au început cariera în companii internaţionale, unde au învăţat şi şi-au dezvoltat abilităţi pe care apoi le-au transferat în propriile afaceri şi în companiile cu capital românesc”, se arată în comunicat.

Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care asigură o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...