Românul care trimite maşinile Dacia la export şi-a vândut afacerea austriecilor de la Hoedlmayr

Compania austriacă Hödlmayr International a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de International Lazăr Company din firma Hoedlmayr-Lazăr România, specializată în transportul vehiculelor.
Economica.net - mar, 25 aug. 2015, 21:04
Românul care trimite maşinile Dacia la export şi-a vândut afacerea austriecilor de la Hoedlmayr

Omul de afaceri Ion Lazăr, care prin International Lazăr Company, unul dintre cei mai mari transportatori din România, cu afaceri anuale de 90 de milioane de euro, deţinea 49% din Hoedlmayr-Lazăr România, a renunţat la pachetul de acţiuni. Compania se ocupa de transportul maşinilor Dacia la export. 

Astfel, partenerii lui Lazăr, firma austriacă Hödlmayr International, a cumpărat la începutul lunii trecute pachetul deţinut de român cu suma de 4,4 milioane de euro, se arată în Monitorul Oficial.

„Sediul din România a fost întotdeauna un element central în strategia de extindere spre Europa de Sud-Est. Achiziţia a rezultat ca răspuns la dorinţa acționarilor care doresc optimizarea creșterii în acest domeniu”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Hoedlmayr. 

Afacerile înregistrate anul trecut de Hoedlmayr-Lazăr România au trecut de 30 de milioane de euro, în scădere faţă de cele 35 de milioane de euro înregistrare în 2013 şi a înregistrat o pierdere de 122.000 de euro.  

Firma care este deţinută acum integral de austrieci este specializată în logistica pentru vehicule. Hoedlmayr este o companie înfiinţată în Austria în 1954 de către Johann Hödlmayr, care la început transporta animale. Printre transporturile de vehicule la dealeri, firma austriacă Hödlmayr mai transportă importatorilor din Turcia vehicule BMW. Compania a înregistrat anul trecut venituri de 200 de milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent şi numără 1.600de angajaţi.

În 2002, austriecii au venit în România şi au pus bazele unui parteneriat cu antreprenorul român Ion Lazăr prin înfiinţarea companiei Hoedlmayr-Lazăr România. Atunci a început şi parteneriatul cu Dacia pentru transportul pieselor auto. În 2010, Hoedlmayr-Lazăr România a semnat un contract cu Dacia pentru a transporta în mai multe ţări maşinile ce ies pe poarta fabricii din Mioveni. Sediul companiei se află la Bascov, județul Argeș, acolo unde mai deține și un teren cu o suprafață de stocare a mașinilor de 118.000 mop, dar și un centru service.

Grupul International Lazăr Company este format din mai multe firme, cu activităţi în transporturi, dar şi în cultivarea legumelor şi a încheiat anul 2014 cu afaceri de 90 de milioane de euro, potrivit propriilor declaraţii. 

Te-ar mai putea interesa și
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble (8,04 miliarde de dolari) pentru rezultatele înregistrate în 2023, a......
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față ...
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...