1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

Companii

ROMATSA riscă să rămână fără bani de salarii din 15 decembrie, din cauza blocării conturilor de către fraţii Micula - RRA

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa- riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, precizează pentru Radio România Actualităţi (RRA) surse apropiate situației.

06 dec, 2019 | ECONOMICA.net

S-a ajuns în această situație după ce, conturile companiei ( Romatsa) sunt blocate ca urmare a datoriei de 400 de milioane de euro a Statului Român către Frații Micula.

Practic, Compania responsabilă de dirijarea aviaonelor NU mai primește – de mai multe luni - contravaloarea serviciilor de trafic Aerian de la EuroControl ( Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene) iar fondurile mai ajung pentru aproximativ o săptămână, conform sursei citate.

Ministerul Transporturilor și ANAF urmează să propună oamenilor de afaceri plata eșalonată a datoriei dar până în acest moment NU s-a reușit deblocarea conturilor.

Controlorii de la ROMATSA dirijează, zilnic, aproximativ 3.000 de avioane care tranzitează spațiul aerian național.

Oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula continuă să execute statul român, în condițiile în care pe rolul Curții de Justiție a UE încă se mai dezbate dacă România a procedat corect atunci când a decis să pună în aplicare o decizie a Curții de Arbitraj de la Washington care o obliga la plata a aproximativ 84,5 milioane de euro plus penalități și dobânzi. La Tribunalul UE, oamenii de afaceri au avut câștig de cauză. Citeşte aici istoricul unei povești foarte complicate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO