Romgaz începe din data de 26 iulie plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2015

Romgaz începe din data de 26 iulie plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2015, valoarea dividendului brut fiind de 2,7 lei/acţiune, potrivit unui comunicat al companiei, postat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Agerpres.
Economica.net - lun, 04 iul. 2016, 17:06
Romgaz începe din data de 26 iulie plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2015

‘Romgaz anunţă începerea efectuării plăţii dividendelor aferente exerciţiului financiar 2015, prin intermediul Depozitarului Central SA şi al agentului de plată selectat, BRD – Groupe Societe Generale SA, din data de 26 iulie 2016 (Data Plăţii), după cum urmează: plata dividendelor se va face cu respectarea reglementărilor actuale privind piaţa de capital şi în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Romgaz din data de 28 aprilie 2016; au dreptul să încaseze dividende aferente anului 2015 acţionarii Romgaz înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de către Depozitarul Central SA la Data de Înregistrare 5 iulie 2016; Ex-Data este 4 iulie 2016’, se spune în documentul postat pe BVB.

Valoarea dividendului brut este de 2,7 lei/acţiune, impozitul pe dividende aferent fiind reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege, Conform prevederilor noului Cod Fiscal, intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016, cota standard de impozitare aplicabilă dividendelor aferente anului 2015 este de 5%.

Plata dividendelor se efectuează în lei, începând cu 26 iulie 2016.

‘Plata dividendelor nete aferente exerciţiului financiar 2015 este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescriptibilă în termen de trei ani de la data începerii plăţii. Comisioanele bancare percepute de Depozitarul Central şi BRD pentru plata dividendelor nete în lei sunt suportate de Romgaz’, precizează compania.

Profitul Romgaz s-a situat, în 2015, la valoarea de 1,18 miliarde lei, în scădere cu aproape 16% faţă de anul anterior, arată rezultatele financiare preliminate, publicate pe 15 februarie pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 9,81%, până la un cuantum de 4,05 miliarde lei, de la 4,49 miliarde lei, cât se raportase în 2014.

Potrivit sursei citate, profitul Romgaz înainte de impozitare a scăzut, anul trecut, cu 18,40%, ajungând la 1,45 miliarde lei, de la 1,78 miliarde lei, anul trecut. În acelaşi timp, profitul net s-a situat, în 2015, la valoarea de 1,18 miliarde lei, mai mic cu 225,4 milioane lei (-15,99%), comparativ cu rezultatul din primele 12 luni ale anului 2014.

Datoriile pe termen lung ale societăţii au scăzut, la 31 decembrie 2015, faţă de anul precedent, cu 14,78%, până la 367,19 milioane lei, îndeosebi ca urmare a diminuării datoriei cu impozitul pe profit amânat. Totodată, datoriile comerciale şi alte datorii s-au diminuat cu 13,85% la finele anului 2015, comparativ cu anul 2014, ca urmare a scăderii obligaţiilor faţă de furnizorii de imobilizări, în condiţiile reducerii cheltuielilor cu investiţiile.

SNGN Romgaz SA este producător şi furnizor de gaze naturale în România, principalele segmente ale activităţii sale fiind: explorarea şi producţia de gaze naturale, furnizarea de gaze naturale, înmagazinarea de gaze şi producerea de energie electrică.

Anul trecut, Romgaz a avut o cotă de piaţă de 45% din consumul total de gaze naturale al României.

Te-ar mai putea interesa și
Podul peste Someş – Bode: Un obiectiv strategic, ce trebuie finalizat urgent
Podul peste Someş – Bode: Un obiectiv strategic, ce trebuie finalizat urgent
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi, la Satu Mare, că podul peste Someş trebuie dat în trafic în acest an, iar varianta de ocolire a municipiului, din care şi acest pod......
Scutul anti-rachetă de la Deveselu – Cinci ani de la inaugurarea Facilităţii Sistemului Aegis Ashore
Scutul anti-rachetă de la Deveselu – Cinci ani de la inaugurarea Facilităţii Sistemului Aegis Ashore
La summit-ul aniversar al Alianţei Nord-Atlantice din aprilie 2009, de la Strasbourg/Kehl, statele aliate au admis importanţa ...
Paşaportul COVID-19 românesc – Certificatele digitale verzi de test transmise de STS, verificate şi validate de către statele membre UE
Paşaportul COVID-19 românesc – Certificatele digitale verzi de test transmise de STS, verificate şi validate de ...
Certificatele digitale verzi care vor facilita libera circulaţie în Uniunea Europeană (UE) pe timpul pandemiei de COVID-19 ...
Hidroelectrica, buget uriaș pentru achiziții în regenerabil în acest an și următorii
Hidroelectrica, buget uriaș pentru achiziții în regenerabil în acest an și următorii
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării și, totodată, una dintre cele mai profitabile ...