1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Romgaz continuă spectacolul la Bursă: vânzări mari la preţuri în scădere. Cât de mult vor coborî cotaţiile?

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni Romgaz a depăşit 15 milioane de euro în primele 70 de minute ale sesiunii de tranzacţionare de azi. Preţurile au crescut doar decât câteva minute, la început. Ulterior, au scăzut sub presiunea vânzătorilor, care încă mai pot marca profitul din achiziţia la preţuri cu reducere, în cadrul ofertei publice. Câştigurile satisfăcătoare ar putea fi făcute până la cotaţii de 31,5 lei / acţiune.

13 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Acţiunile Romgaz (SNG) scădeau cu mai mult de 1,1%, până la 34,1 de lei / titlu, puţin înainte de amiază. 

„Atâta vreme cât câştigul din diferenţa de preţuri este peste dobânda bancară, vânzătorii ar putea continua să vândă. În general, un câştig brut de 10% faţă de preţul la care s-au alocat acţiunile este satisfăcător", apreciază Marcel Murgoci, directorul de investiţii al firmei de brokeraj Estinvest.

Investitorilor care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de acţiuni) li s-au alocat titlurile la 28,5 lei şi, respectiv, la 29,1 lei, în funcţie de ziua subscrierii.

Pentru restul lumii preţul final al ofertei a fost de 30 de lei / acţiune SNG.

Astfel, la 31,5 de lei  acţiune SNG, investitorii care au luat titlurile cel mai ifetin ar câştiga  2,52 de lei / acţiune net de impozit dar nu şi de comisioane. Pentru a avea un câştig brut de 10%, ceilalţi ar trebui să vândă la 32,01 de lei, respectiv la 33 de lei pe acţiune.

Este însă „puţin probabil ca preţurile să se apropie prea mult de preţul ofertei (30 de lei). Cel puţin nu în luna care urmează. Pe de o parte pentru că este prea mare cererea şi, apoi, intermediarii pot interveni în piaţă“, a  mai spus brokerul citat.

Peste 220 de milioane de lei ar putea fi puse la bătaie în piaţă pentru stabilizarea preţului, potrivit contractului dintre stat şi managerii ofertei, Goldman Sachs, Erste Bank, BCR şi Raiffeisen Capital & Investment.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO