1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Rusia a retras, pentru spălare de bani, licenţa unei bănci unde vărul lui Putin este director

Autoritatea pentru reglementare financiară din Rusia a revocat miercuri licenţa Master Bank, instituţia de credit, unde vărul preşedintelui Vladimir Putin este membru în Consiliul Director, fiind acuzată de încălcarea legilor privind spălarea banilor şi finanţarea terorismului, potrivit RIA Novosti.

20 noi, 2013 | Mediafax

Retragerea licenţei Master Bank, care datorează deponenţilor aproape 1 miliard de dolari, a cauzat probleme semnificative la bancomate, din cauza persoanelor care au încercat să-şi retragă banii.

Agenţia pentru Asigurarea Depozitelor a estimat, într-o primă fază, depozitele clienţilor Master Bank la 30 de miliarde de ruble (914 milioane de dolari).

Autoritatea pentru reglementare financiară a luat mai multe măsuri similare în ultima perioadă, pentru a întări controlul statului asupra sutelor de instituţii de credit din Rusia, multe legate foarte strtâns de anumite companii.

Master Bank, pe locul 41 în Rusia în funcţie de depozite, a fost investigată pentru spălare de bani încă din 2011, iar mai mulţi directori au fost arestaţi.

Vărul preşedintelui Rusiei, Igor Putin, aflat în conducerea Master Bank din 2010, a apărat anul trecut instituţia de credit de acuzaţiile privind spălarea de bani, sugerând că acţiunile poliţiei, care efectuase percheziţii acasă la directorii băncii, fac parte dintr-o campanie de discreditare.

Sucursalele băncii au rămas închise miercuri, iar site-ul nu funcţionează, notează RIA Novosti.

Mai multe instituţii de credit din Rusia şi-au avertizat clienţii că ar putea întâmpina probleme la folosirea bancomatelor Master Bank, în timp ce Alfa Bank, cea mai mare bancă a ţării, a recomandat deponenţilor printr-un comunicat să evite complet ATM-urile Master Bank.

Master Bank este a 23-a bancă din Rusia care îşi pierde licenţa în acest an, potrivit băncii centrale. În Rusia sunt active aproape 900 de instituţii de credit, însă piaţa este dominată de câteva bănci mari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO