Rusia susţine că va reacţiona la dezvoltarea sistemului antirachetă american

Rusia nu poate să nu reacţioneze la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă al SUA în Europa şi în regiunea Asia-Pacific, a declarat vineri şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, citat de RIA Novosti.
Economica.net - vin, 30 ian. 2015, 13:25
Rusia susţine că va reacţiona la dezvoltarea sistemului antirachetă american

Numai în 2014, două distrugătoare americane cu elemente antirachetă au venit la baza navală din Spania, Rota, pentru o şedere permanentă. ‘În acest an sunt aşteptate alte două distrugătoare de acelaşi tip’, a adăugat generalul rus.

Creşte prezenţa navelor americane echipate cu sisteme de apărare antirachetă AEGIS, cu rachete de interceptare Standard 3 şi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune. În 2014, a crescut de mai multe ori faţă de anii precedenţi numărul de distrugătoare şi crucişătoare străine în Marea Neagră. În plus, continuă construcţia sistemelor de apărare antirachetă AEGIS, de tip terestru, în România şi Polonia, a afirmat el.

‘Conform estimărilor noastre, aceste acţiuni încalcă Tratatul de limitare a rachetelor cu rază medie şi mică de acţiune’, a subliniat şeful Statului Major al armatei ruse.

În opinia sa, ‘se încalcă echilibrul strategic şi stabilitatea în lume, se subminează bazele Tratatului START (de reducere a armelor strategice ofensive), care stabileşte interconexiunea indisolubilă între armele strategice ofensive şi cele defensive’.

‘Nu putem rămâne impasibili la astfel de acţiuni din partea Occidentului şi vom lua măsuri’, a avertizat generalul rus, subliniind că Rusia va urmări în primul rând să-şi doteze armata şi flota cu sisteme capabile să neutralizeze sistemul antibalistic american şi care să aibă posibilităţi ridicate pentru depăşirea acestuia.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de investiţii pariază pe relansarea preţurilor la gaze în Europa pe termen lung
Fondurile de investiţii pariază pe relansarea preţurilor la gaze în Europa pe termen lung
 Investitorii pariază din ce în ce mai mult pe faptul că preţul gazelor naturale în Europa va creşte pe termen lung, fiind îngrijoraţi că noi perturbări pe partea de ofertă vor declanşa......
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale ...
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...