Ryanair cumpără 75% din noua companie aeriană a lui Niki Lauda, fost pilot de Formula 1

Gigantul low-cost Ryanair a anunţat încheierea unui acord cu fostul pilot de Formula 1, Niki Lauda, pentru a susţine planul acestuia de dezvoltare a noii companii aeriene LaudaMotion, cu baza la Viena. Anunţul vine după ce în luna decembrie a anului trecut, compania Niki Airline, deţinută de fostul pilot, a intrat în insolvenţă şi şi-a încetat activitatea pe fondul retragerii ofertei Lufthansa de a cumpăra subsidiara Air Berlin.
Andrada Ghira - mar, 20 mart. 2018, 10:06
Ryanair cumpără 75% din noua companie aeriană a lui Niki Lauda, fost pilot de Formula 1

Noua companie, Lauda Motion are licenţă de operare şi recent a achiziţionat mai multe active, printre care şi avioane A320, care au aparţinut companiei Niki Airline. În scurt timp, noul operator va începe operarea unor zboruri regulate şi charter din Germania, Austria şi Elveţia spre destinaţii de vacanţă din zona mediteraneană. 

Potrivit acordului, Ryanair va achiziţiona în primă fază 24,95 din LaudaMotion, iar această participaţie va creşte în curând la 75%, sub rezerva aprobărilor organismului de Concurenţă din cadrul UE. Preşedientele boardului companiei va fi chiar Niki Lauda, care va supraveghea implementarea strategiei de a dezvolta o compnaie austriană cu preţuri mici la biletele de avion, se arată într-un comunicat de presă al Ryanair. 

Ryanair va oferi suport financiar şi managerial pentru susţinerea LaudaMotion, dar şi şase avioane închiriate pentru acest an, ceea ce îi va permite noii conpanii operarea unui program cu 21 de avioane. 

În cazul în care UE aprobă preluarea a 75% din LaudaMotion de către Ryanair, costul va fi mai mic de 50 de milioane de euro, deşi irlandezii vor oferi o sumă suplimentară de 50 de milioane de euro pentru costurile de operare din primul an. 

„Cu acces la flota şi resursele financiare ale Ryanair, LaudaMotion se va dezvolta acum mai repede, pe măsură ce doreşte să concureze pe o piaţă dominată de tarifele mari ale Lufthansa şi subsidiarele acesteia din Elveţia şi Austria”, a declarat Michael O’Leary, CEO Ryanair. 

Niki Lauda şi Rynaiar vor lucra cu echipa managerială existentă a LaudaMotion. Este de aşteptat ca noua companie să fie profitabilă în cel de-al treilea an de operare, dacă planul lor de a creşte afacerea la o flotă de 30 de avioane Airbus va fi de succes. 

„Am militat întotdeauna pentru competiţie şi m-am opus monopolurilor. De aceea, sunt încântat că prin parteneriatul cu Ryanair, Laudamoton va fi capabilă să se poziţioneze ca un concurent puternic şi să crească rapid şi durabil. Un nou jucător se naşte pe piaţa aviaţiei şi aştept cu nerăbdare să oferim pasagerilor noştri un portofoliu vast de rute la preţuri competitive”, a declarat Nikki Lauda. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...