1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

S&P a confirmat ratingul KazMunayGas la 'BB plus' cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a confirmat miercuri ratingul pe termen lung al companiei petroliere KazMunayGas, proprietarul The Rompetrol Group, la 'BB plus' cu perspectivă negativă, informează un comunicat de presă.

01 iul, 2015 | ECONOMICA.net

'Confirmarea reflectă opinia noastră că diferitele eforturi ale KMG destinare reducerii datoriei vor fi suficiente pentru a evita o slăbire a lichidităţii sale', susţine Standard & Poor's.

Potrivit agenţiei de evaluare, acţionarul majoritar al KMG, fondul de stat Samruk-Kazyna, s-a declarat de acord să preia participaţia deţinută de KMG la câmpul petrolifer Kashagan pentru 4,7 miliarde de dolari. KMG intenţionează să utilizeze fondurile rezultate de pe urma acestei vânzări pentru a-şi rambursa datoriilor, ceea ce va permite companiei să-şi îmbunătăţească lichiditatea.

Ratingul KNG reflectă aşteptările S&P referitoare la o 'probabilitate foarte marte' privind acordarea de sprijin guvernamental, având în vedere rolul foarte important al companiei şi legăturile puternice cu guvernul. KMG este o companie petrolieră deţinută în proporţie de 100% de guvernul kazah şi totodată unul din cei mai importanţi exportatori şi plătitori de taxe din Kazahstan.

S&P subliniază că perspectiva 'negativă' asociată ratingului KMG o reflectă pe cea atribuită ratingului de ţară al Kazahstanului. În cazul în care S&P va coborâ ratingul suveran al Kazahstanului este foarte probabil să fie coborât şi ratingul KMG. Similar, o îmbunătăţire a perspectivei ratingului KMG la 'stabilă' este posibilă în cazul unei revizuiri similare pentru perspectiva de rating a statului kazah.

Cu peste 7.000 de angajaţi în 12 de ţări, KMG International NV (fosta The Rompetrol Group NV) este una dintre cele mai mari companii petroliere care operează în România şi un jucător important în bazinele Mării Negre şi al Mării Mediterane. Compania are activităţi în principal în rafinare, petrochimie, retail, trading şi servicii industriale.

În România, KMG International deţine una dintre cele mai mari şi cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre - Petromidia Năvodari - cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone de materie primă pe an şi Vega Ploieşti. Petromidia este prima rafinărie certificată în conformitate cu normele europene de mediu. Poziţia sa strategică aproape de portul Constanţa permite transportul maritim rapid de ţiţei şi produse petroliere către filialele KMG Internaţional în Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Turcia, precum şi către alţi parteneri tradiţionali din regiunea Mării Negre.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO