1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

S&P nu crede că testele de stres efectuate de BCE vor modifica ratingurile băncilor

Următoarea rundă de teste de stres derulată de Banca Centrală Europeană în rândul celor mai importante bănci din zona euro nu va avea un impact semnificativ asupra ratingului băncilor deoarece acestea au suficient timp să-şi consolideze capitalul, a apreciat agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's într-un raport publicat marţi, transmite Reuters.

10 dec, 2013 | Agerpres

BCE va prelua activitatea de supervizare bancară în zona euro începând din luna noiembrie a anului următor iar înainte de asta va evalua starea de sănătate a peste 120 de bănci printr-o analiză amănunţită a calităţii activelor lor. S&P atribuie ratinguri pentru 79 din băncile revizuite de BCE.

'Nu ne aşteptăm la o modificare a ratingurilor dacă analiza calităţii activelor şi testele de stres vor scoate în evidenţă deficienţe de capital pentru băncile la care am stabilit deja că capitalul şi calitatea activelor constituie un factor negativ de rating', a informat S&P. În plus, agenţia de evaluare se aşteaptă ca unele bănci să-şi ajusteze poziţiile de capital până în luna octombrie 2014 când vor fi anunţate rezultatele testelor derulate de BCE.

Cu toate acestea, Standard & Poor's nu a exclus posibilitatea apariţiei unor surprize. 'Evaluarea BCE ar putea scoate la lumină unele fragilităţi suplimentare pe care nu le-am identificat însă. Aceste ar putea include unele deficienţe în recunoaşterea pierderilor, provizioane şi evaluarea garanţiilor, care ar putea duce la acţiuni negative de rating', avertizează S&P.

Printre băncile inluse în testele de stres derulate de BCE se numără şi băncile austriece Erste Group, Raiffeisen Bank International, ÖVAG şi Bank Austria, divizie a UniCredit.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO