1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

News

Saab oferă soluţii de apărare şi securitate pentru România

Compania suedeză de apărare şi securitate Saab poate oferi Marinei Militare a României soluţii adaptate şi eficiente pentru a-i spori capabilităţile, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

11 dec, 2015 | Agerpres

Potrivit comunicatului, Saab are un portofoliu vast şi o experienţă îndelungată, ce pot furniza o gamă largă de soluţii care să răspundă cerinţelor marinei militare a României.

'Saab poate să ofere Marinei Militare a României soluţii adaptate şi eficiente pentru a-i spori capabilităţile. Suntem la curent cu intenţiile României de a moderniza cele două fregate de tip 22, Regina Maria şi Regele Ferdinand, şi suntem interesaţi de acest program', a declarat Bengt Ekholm, director pentru marketing şi vânzări pentru Europa de Sud-Est al Saab.

Saab este unul dintre principalii furnizori de sisteme navale complexe, atât de suprafaţă, cât şi de adândime. În acest moment, Saab are o bază instalată de peste 230 de nave militare în întreaga lume, fiecare cu soluţii adaptate nevoilor fiecărei ţări.

Conform reprezentanţilor companiei, Saab a încheiat recent modernizarea a două fregate ale Marinei militare thailandeze, care sunt echipate acum cu un sistem de management al luptei (CMS) şi cu sisteme de control al focului de ultimă generaţie. Este vorba de Saab 9LV Mk4 şi, respectiv, de CEROS 200/EOS 500. Cele două fregate sunt de asemenea echipate cu extrem de eficientul radar multirol Sea Giraffe AMB 3D şi cu data link-uri tactice (TDLs).

'Prin programul thailandez, Saab a dovedit că este posibil să se echipeze nave mai vechi cu sistemele noastre noi, moderne şi puternice, şi să se realizeze acest lucru într-un mod eficient din punct de vedere a costurilor', a mai spus Bengt Ekholm.

Saab are o experienţă excelentă de cooperare cu industriile locale şi de livrare a programelor de offset. În 2014, Saab şi-a extins capabilităţile navale, prin achiziţia prestigioasei companii de tehnologie navală TKMS AB. În prezent, Saab Kockums este în faza de producţie cu două noi submarine A26 pentru Marina militară a Suediei, în cel mai modern program convenţional de submarine din lume.

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO