Auchan ridică un nou hypermaket în Bucureşti. Vizavi de unul dintre cele mai vechi magazine Billa

Grupul de retail francez Auchan a început de aproximativ două săptămâni lucrările la al optulea hipermarket din Bucureşti. Magazinul este situat vizavi de unul dintre cele mai vechi supermarketuri Billa din România.
Alina Stanciu - lun, 25 nov. 2013, 22:21
Auchan ridică un nou hypermaket în Bucureşti. Vizavi de unul dintre cele mai vechi magazine Billa

De aproximativ două săptămâni, retailerul francez Auchan a început să sape fundaţia la construcţia unei clădiri de birouri ce va găzdui şi cel de-al optulea hipermarket al reţelei din Capitală. Potrivit anunţului de la faţa locului, termenul de execuţie al lucrărilor este de 24 de luni, astfel că, cel mai probabil, noul Auchan va fi inaugurat în luna noiembrie 2015. Patrick Espasa, directorul general Auchan România estima însă în urmă cu o lună că deschiderea ar urma să aibă loc chiar din primăvara lui 2015.

Şah la Billa

Clădirea va avea un regim de înălţime P+Mezanin+2E+ET 3,4,5 parţial şi va fi construită în sectorul 6 al Capitalei, pe strada Braşov numărul 25, vizavi de unul dintre cele mai vechi supermarketuri din Bucureşti-Billa Drumul Taberei, operat de grupul german de retail REWE. Auchan va avea o suprafaţă de aproximativ 11.000 de mp, mai mult decât dublu faţă de Billa, care se desfăşoară pe cel mult 2.000 de mp. O altă diferenţă majoră dintre cele două concepte se referă la strategia privind preţurile. Astfel, Auchan se declară a fi un hipermarket ” cu discount generalizat” ce presupune preţuri mici la toată gama de produse tot timpul anului. În schimb, Billa este un supermarket „pe gustul clienţilor” ce pune accent pe necesarul zilnic al unei gospodării, având preţuri de supermarket şi o strategie de promoţii anunţate prin cataloage. Billa este al cincilea cel mai ieftin lanţ de magazine, conform studiului Nielsen Shopper Trends 2012-2013 realizat pe baza percepţiei clienţilor, în timp ce Auchan s-a clasat pe locul trei, după Kaufland şi Carrefour.  

Tocmai s-au remodelat

Pentru Billa, competiţia celor de la Auchan vine în contextul în care tocmai au finalizat o investiţie de aproximativ 500.000 de euro pentru renovarea şi remodelarea unităţii din Drumul Taberei. Supermarketul s-a redeschis publicului pe 23 februarie 2012 sun un nou concept ce presupune o zonă de produse fresh cu 70% mai mare şi peste 1.000 de produse noi.

REWEunul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism, operează pe plan local 80 de magazine în toată ţara, dintre care 10 în capitală. Billa este prezentă pe piaţa din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din Bucureşti, în cartierul Titan.

Afaceri în creştere pentru Billa

Billa România a fost anul trecut în plin proces de remodelare a magazinelor. De asemenea, au adăugat reţelei două magazine noi la Bucureşti şi Iaşi, ajungând să opereze 68 de unităţi în toată ţara. Investiţiile s-au reflectat în vânzări, astfel că au avuit a treia cea mai mare creştere a cifrei de afaceri în 2012 faţă de 2011: 12,3%. Mai precis, potrivit datelor ONRC, anul trecut Billa România a raportat o cifră de afaceri netă de 1,26 miliarde de lei şi un profit net de 3,65 de milioane de lei. În 2011, profitul net al companiei a fost de aproximativ 5,2 milioane de lei.

Auchan, marele câştigător

Marele câştigător al anului trecut a fost Auchan, ale cărui afaceri au crescut cu 25%, de la 1,57 de miliarde de lei la 1.97 miliarde de lei. Retaileruil francez, care a achiziţionat la finele anul trecut 20 de magazine Real de la Metro Group, a reuşit totodată să devină profitabil, pentru prima dată de la intrarea în România, în urmă cu aproximativ 8 ani.

Detalii aici

Cine a fost câştigătorul anului pe piaţa de retail

În momentul de faţă, Auchan operează în Bucureşti 5 magazine, dintre care două-Auchan Pallady şi Auchan Vitan sunt preluate de la grupul german Metro. Totodată, anul viitor vor fi inserate în reţeaua Auchan alte două unităţi ce operează acum sub sigla Real. Este vorba de magazinul din Cotroceni, din centrul comercial Afi Palace şi cel din cartierul Berceni. 

Te-ar mai putea interesa și
Nouă ieftinire a carburanților, azi. Care sunt prețurile
Nouă ieftinire a carburanților, azi. Care sunt prețurile
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi. S-a ieftinit doar benzina de data asta....
Ucraina: Primul vas al ONU încărcat cu cereale a plecat spre Africa
Ucraina: Primul vas al ONU încărcat cu cereale a plecat spre Africa
Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit marţi portul Pivdennyi, sudul ...
Avertismentul Rusiei pentru Europa – Gazprom: Preţurile gazelor ar putea creşte cu 60% în iarnă, la peste 4.000 de dolari pentru 1.000 de metri cubi
Avertismentul Rusiei pentru Europa – Gazprom: Preţurile gazelor ar putea creşte cu 60% în iarnă, la peste 4.000 ...
Compania de stat rusă de gaze Gazprom a declarat marţi că preţurile gazelor europene ar putea creşte în această iarnă ...
Atac cibernetic rus „fără precedent”, anunţă operatorul nuclear ucrainean
Atac cibernetic rus „fără precedent”, anunţă operatorul nuclear ucrainean
Operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunţat marţi într-un comunicat un atac cibernetic rus ...