Salariaţii Romstrade primesc în aprilie prima tranşă din salariile restante pe trei luni din 2012

Salariaţii Romstrade, companie în insolvenţă, vor primi în două tranşe, în aprilie şi în trimestrul al treilea, salariile restante aferente lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie 2012, a anunţat luni administratorul judiciar.
Economica.net - lun, 22 apr. 2013, 10:07
Salariaţii Romstrade primesc în aprilie prima tranşă din salariile restante pe trei luni din 2012

„Deoarece totalul sumelor restante este foarte mare, plata a fost eşalonată în două tranşe. Tranşa unu va fi achitată în cursul lunii aprilie 2013 şi va fi limitată la un maxim de 4.000 lei/persoană. Cea de-a doua tranşă va însemna achitarea diferenţei şi va fi distribuită în trimestrul trei al anului curent. Suma totală distribuită în cadrul acestei prime tranşe de achitare a creanţelor salariale restante este de circa 4,1 milioane lei”, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania, administrator judiciar al Romstrade.

Pentru achitarea salariilor restante de a fost accesat Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale. La data intrării în insolvenţă, Romstrade avea 930 de angajaţi.

„Conform Legii 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, prin această accesare de fond este inclus la masa credală a Romstrade şi Fondul de garantare, cu suma corespunzătoare salariilor restante achitate astfel”, se menţionează în comunicat.

Romstrade a fost fondată în anul 1994 şi are ca asociaţi pe Nelu iordache (76%) şi Gheorghe Cruceru (24%), principalii clienţi fiind Aeroportul Internaţional Băneasa, CNADNR, DRDP Bucureşti şi Craiova, primăriile Deva, Voluntari şi Ploieşti, FDFEE Electrica Muntenia, Alpine şi Astaldi.

Tribunalul Giurgiu a aprobat în luna decembrie intrarea în insovenţă a Romstrade la cererea firmei Agroindustrial Construct din Iaşi.

Valoarea creanţelor înscrise de creditorii constructorului Romstrade în tabelul preliminar se ridică la 3,37 miliarde lei (765 milioane euro, la cursul de miercuri), fiind admisă suma de 2,91 miliarde lei (661 milioane euro), din care 1,66 miliarde lei (378 milioane euro) sunt creanţe sub condiţie.

Printre cei mai mari creditori ai companiei de construcţii, conform sumelor admise, sunt BCR (303,5 milioane lei), Astra Asigurări (235,8 milioane lei) şi EximBank (166 milioane lei), potrivit datelor CITR. Unul din principalii clienţi Romstrade, CNADNR, a cerut 1,3 miliarde lei, fiind acceptată o creanţă de 1,08 miliarde lei, din care doar 3,2 milioane lei cu drept de vot şi restul sub condiţie.

Omul de afaceri Nelu Iordache se află în arest preventiv din decembrie. El a fost arestat într-un dosar în care procurorii anticorupţie îl acuză de faptul că, în calitate de administrator al firmei Romstrade, ar fi schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25 de milioane de lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...