1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Salariul minim din Marea Britanie creşte cu 3%, cel mai semnificativ avans din ultimii şapte ani

Guvernul britanic a aprobat miercuri o majorare a salariului minim pe economie cu 3%, la 6,70 lire sterline pe oră, mai mare decât rata inflaţiei, transmite BBC.

17 mar, 2015 | Agerpres

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când majorarea salariului minim pe economie va fi mai ridicată decât rata inflaţiei. Oficiul Naţional de Statistică a anunţat recent că rata inflaţiei în Marea Britanie a ajuns în ianuarie la nivelul scăzut record de 0,3%.

Noile reglementări privind salariul minim vor intra în vigoare de la 1 octombrie şi 1,4 milioane de angajaţi vor beneficia de acestea.

Pentru angajaţii în vârstă de cel puţin 21 de ani, salariul minim va creşte cu 3%, până la 6,70 lire sterline pe oră, de la 6,50 lire sterline. În cazul angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 20 de ani, salariul minim a fost majorat cu 3%, la 5,30 lire sterline pe oră, iar în cazul ucenicilor, salariul minim a fost majorat cu 20%, până la 3,30 lire sterline pe oră.

Majorarea salariilor va oferi angajaţilor 'mai multă securitate financiară' iar Marea Britanie va avea 'un viitor mai bun', a afirmat premierul David Cameron, adăugând că este cea mai mare creştere în termeni reali din 2008.

Partidul Laburist, de opoziţie, a promis majorarea salariului minim la 8 lire sterline pe oră dacă va câştiga alegerile din mai.

În 2014, economia Marii Britanii a înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din 2007, în ciuda unei încetiniri mai mari decât se estima în ultimul trimestru. Anul trecut, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 2,6%, comparativ cu un avans de 1,7% în 2013, arată datele publicate recent de Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Marea Britanie este în grafic pentru a înregistra cel mai rapid ritm de creştere în rândul G7 (principalele şapte state industrializate din lume), în 2014.

În trimestrul patru din 2014, creşterea a încetinit la 0,5%, de la 0,7% în precedentele trei luni, în timp ce economiştii se aşteptau la un avans de 0,6%, în ultimele luni ale anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO