Săli ale Hanului Gabroveni vor fi amenajate printr-un proiect de un milion de euro

Săli ale Hanului Gabroveni vor fi dotate printr-un proiect de aproximativ un milion de euro din fonduri nerambursabile, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Economica.net - joi, 27 mart. 2014, 19:26
Săli ale Hanului Gabroveni vor fi amenajate printr-un proiect de un milion de euro

Prin proiectul ‘Dotarea sălii de spectacole şi a sălii radio din cadrul Hanului Gabroveni şi introducerea lor în circuitul cultural bucureştean’ iniţiat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei îşi propune să finalizeze acest obiectiv de investiţii pentru a le putea oferi cetăţenilor un centru cultural complex.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte pentru a fi validate şi transmise autorităţii competente este 7 aprilie, relevă proiectul de hotărâre.

Proiectul valorifică oportunitatea oferită de Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European 2009-2014 prin accesarea de granturi în cadrul programului ‘Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural’.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a estimat pe 13 martie că lucrările la Hanul Gabroveni se vor finaliza la începutul verii, declarându-se mulţumit de felul în care arată imobilul, având în vedere că s-a dorit să poată fi reconstruit cât mai aproape de original.

El a opinat, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de restaurare şi extindere a obiectivului de patrimoniu Hanul Gabroveni, că acesta va deveni un pilon de dezvoltare a ceea ce înseamnă proiectele de cultură la nivelul Capitalei şi chiar al ţării.

Potrivit Primăriei Capitalei, după restaurarea, extinderea şi remodelarea funcţională a Hanului Gabroveni, monument de arhitectură construit între anii 1804 şi 1818, imobilul va găzdui un centru cultural-artistic.

Pentru realizarea şi finanţarea obiectivului de investiţii ‘Hanul Gabroveni’ a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti suma de 37.362.216 de lei (TVA inclus). Aceasta reprezintă valoarea totală a investiţiei din care, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi, 23.633.147 de lei (TVA inclus) reprezintă contribuţia Primăriei Generale în acest proiect, iar 13.729.068 de lei cea a Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, prin Unitatea de Management a Proiectelor SEE.

Din suma totală a investiţiei, 28.145.788 de lei (TVA inclus) reprezintă suma aferentă lucrărilor de construcţie, din care Primăria Capitalei asigură 21.189.388 de lei, iar 6.956.400 de lei (inclusiv TVA) fiind asiguraţi din fondurile nerambursabile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...