Săli ale Hanului Gabroveni vor fi amenajate printr-un proiect de un milion de euro

Săli ale Hanului Gabroveni vor fi dotate printr-un proiect de aproximativ un milion de euro din fonduri nerambursabile, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Economica.net - joi, 27 mart. 2014, 19:26
Săli ale Hanului Gabroveni vor fi amenajate printr-un proiect de un milion de euro

Prin proiectul ‘Dotarea sălii de spectacole şi a sălii radio din cadrul Hanului Gabroveni şi introducerea lor în circuitul cultural bucureştean’ iniţiat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei îşi propune să finalizeze acest obiectiv de investiţii pentru a le putea oferi cetăţenilor un centru cultural complex.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte pentru a fi validate şi transmise autorităţii competente este 7 aprilie, relevă proiectul de hotărâre.

Proiectul valorifică oportunitatea oferită de Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European 2009-2014 prin accesarea de granturi în cadrul programului ‘Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural’.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a estimat pe 13 martie că lucrările la Hanul Gabroveni se vor finaliza la începutul verii, declarându-se mulţumit de felul în care arată imobilul, având în vedere că s-a dorit să poată fi reconstruit cât mai aproape de original.

El a opinat, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de restaurare şi extindere a obiectivului de patrimoniu Hanul Gabroveni, că acesta va deveni un pilon de dezvoltare a ceea ce înseamnă proiectele de cultură la nivelul Capitalei şi chiar al ţării.

Potrivit Primăriei Capitalei, după restaurarea, extinderea şi remodelarea funcţională a Hanului Gabroveni, monument de arhitectură construit între anii 1804 şi 1818, imobilul va găzdui un centru cultural-artistic.

Pentru realizarea şi finanţarea obiectivului de investiţii ‘Hanul Gabroveni’ a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti suma de 37.362.216 de lei (TVA inclus). Aceasta reprezintă valoarea totală a investiţiei din care, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi, 23.633.147 de lei (TVA inclus) reprezintă contribuţia Primăriei Generale în acest proiect, iar 13.729.068 de lei cea a Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, prin Unitatea de Management a Proiectelor SEE.

Din suma totală a investiţiei, 28.145.788 de lei (TVA inclus) reprezintă suma aferentă lucrărilor de construcţie, din care Primăria Capitalei asigură 21.189.388 de lei, iar 6.956.400 de lei (inclusiv TVA) fiind asiguraţi din fondurile nerambursabile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...