Samsung a lansat Galaxy Note 8 şi în România: de la 150 de euro cu abonament la operatori sau 970 de euro la liber

După lansarea de aseară de la New York, Samsung a prezentat şi în România noul flagship Galaxy Note 8, fratele mai mare al modelelor S8 şi S8+ care au făcut vâlvă la începutul anului cu marginile aproape inexistente în jurul ecranului. Note 8 va fi ajunge în România pe 15 septembrie, până atunci fiind disponibil la precomandă. Preţurile la operatori pleacă de la 150 de euro cu abonament şi ajung până la 970 de euro la liber.
Economica.net - joi, 24 aug. 2017, 09:49
Samsung a lansat Galaxy Note 8 şi în România: de la 150 de euro cu abonament la operatori sau 970 de euro la liber

„La Samsung punem inovaţia în slujba utilizatorului. Am trecut demult de stadiul de comunicare în sine, fie că vorbim de voce, fie de mesaj. Azi putem împărtăşi imediat ceea ce trăim cu cei dragi. Comunitatea Note sunt clienţii noştri cei mai fideli, cărora le mulţumim”, a declarat, joi, Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung România, care a prezentat la Bucureşti noul flagship Note 8.

Note 8 se face remarcat imediat prin ecranul care acoperă aproape întreaga suprafaţă a telefonului şi se diferenţiază de S8+ prin forma mai „pătrăţoasă”: colţurile sunt mai puţin rotunjite. Aşa cum ne-au obişnuit modelele S8, faţa telefonului nu are nici un buton. Pe partea dreaptă se găseşte butonul de lock screen/power, iar pe partea stângă tastele de volum şi butonul dedicat asistentului inteligent Bixby, disponibil doar în limbile engleză şi coreeană.

Designul este mai rafinat pe spate, unde se observă noul sistem de fotografie digitală cu două camere de 12 megapixeli, primul sistem dual camera de la Samsung. Smartphone-ul este dotat cu un senzor wide-angle şi un senzor telephoto capabil de zoom optic, care promit imagini mai clare, mai largi şi mai detaliate, inclusiv în condiţii de iluminare mai puţin ideale.

Note 8 vine cu sistemul de operare Android 7.1.1 personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz şi se diferenţiază de modelele S8 prin funţionalitatea suplimentară adusă de S-Pen, cu aplicaţiile deja obişnuite: posibilitatea de a-ţi lua notiţe de mână fără să deblochezi ecranul, aplicaţii de desen, pictură sau design şi aplicaţii office care pot profita de „pixul” din dotare. Ca şi până acum, suprafaţa ecranului poate fi împărţită între mai multe aplicaţii, facilitând multitaskingul.

La capitolul securitate, noul flagship Samsung este dotat cu senzor de amprentă şi scanare de iris, pe lângă metodele tradiţionale precum blocarea cu parolă.

Modelul este rezistent la apă şi praf (certificare IP68).

Bateria de 3.300 mAh este ceva mai mică decât la modelul S8+, în pofida ecranului puţin mai mare, fapt care se datorează atât spaţiului necesar pentru S-Pen, precum şi prudenţei Samsung după dezastrul de anul trecut, când compania a fost nevoită să retragă de pe piaţă modelul Note 7 din cauza supraîncălzirii acumulatorului.

Telefonul mai este dotat cu încărcare rapidă, cameră frontală de 8 megapixeli şi este dual-SIM, utilizatorul având de ales între două cartele SIM sau o cartelă SIM şi un card microSD.

Ecranul este un Super AMOLED cu diagonala de 6,3 inci (faţă de 6,2 inci la S8+) cu aceeaşi rezoluţie de 1440 x 2960 pixeli.

„Sub capotă”, Note 8 este dotat cu procesor Samsung Exynos de ultimă generaţie, 6 GB de memorie RAM (faţă de cei 4 GB ai modelelor S8) şi 64 GB de stocare internă, care poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD de până la 256 GB. Telefonul are 195 de grame, puţin mai mult decât S8+.

În România, utilizatorii care precomandă Note 8 vor primi o staţie Samsung DeX, prin care smartphone-ul poate fi folosit drept computer desktop.

Telefonul este disponibil la precomandă de la principalii operatori.

Telekom România propune un avans de 2.899 lei cu abonamentul Mobil 25. La Orange, oferta de bază comunicată de companie este de 150 de euro avans cu abonamentul Orange Me 43 şi o rată lunară de 27 de euro timp de 18 luni. La Vodafone, Note 8 este promovat cu un avans de 259 de euro la abonamentul Super RED 89 pe doi ani.

Preţul de bază fără abonament este de 970 de euro, aproape 4.500 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată dar la care statul este cel mai mare acționar, nu au aprobat derularea......
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea ...
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...