Samsung Electronics majorează investiţiile în Mexic

Samsung Electronics va investi 500 de milioane de dolari în Mexic, pentru a majora producţia de electrocasnice, a anunţat pe Twitter ministrul de Externe, Marcelo Ebrard, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 05 iul. 2022, 10:53
Samsung Electronics majorează investiţiile în Mexic

Investiţia va fi în oraşele Tijuana şi Queretaro, a precizat oficialul mexican, după întâlnirea cu directorul general al Samsung, Han Jong-Hee, scrie Agerpres.

Separat, analiştii Refinitiv SmartEstimate au anunţat că Samsung Electronics ar putea raporta cel mai bun profit din 2018 în trimestrul doi din 2022, după ce majorarea cererii pentru cipuri de memorie a compensat vânzările mai scăzute de smartphone-uri.

Profitul operaţional ar urma să urce cu 15%, la 14.460 miliarde de woni (11,2 miliarde de dolari), de la 12.570 miliarde de woni în trimestrul doi din 2021.

La divizia de cipuri, profitul ar urma să înregistreze un avans de 49%, la 10.300 miliarde de woni, această divizie fiind responsabilă pentru aproximativ jumătate din profitul gigantului sud-coreean.

În privinţa perspectivelor privind cererea pe plan global pentru cipuri de memorie, Park Sung-soon, analist la CAPE Investment & Securities, a apreciat că firme cum ar fi Amazon, Microsoft, Google (Alphabet) şi Meta ar urma să continue să facă achiziţii „pentru a face faţă cererii în creştere pentru servicii de cloud”.

Stocurile de cipuri ale acestor companii nu sunt ridicate, comparativ cu nivelul din 2018, a adăugat Park.

La divizia de telefonie mobilă a Samsung, profitul ar urma să scadă cu aproximativ 17%, estimează analiştii.

În trimestrul doi din 2022, livrările de smartphone-uri ar urma să scadă la 61 – 68 milioane de unităţi, de la 74 milioane în primele trei luni din acest an.

Conform companiei de consultanţă Gartner, livrările producătorilor globali în China – cea mai mare piaţă mondială de smartphone-uri – ar urma să scadă cu 18% anul acesta.

Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

Te-ar mai putea interesa și
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a negat vineri că ar avea planuri de a ataca Ucraina, într-o întâlnire cu locuitorii districtului Prujana......
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Livrările de gaz rusesc către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 vor fi întrerupte timp de trei zile, între 31 august ...
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul britanic al Apărării
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul ...
Recentele explozii care au avut loc mult în spatele liniilor ruseşti în Crimeea au avut un efect psihologic major asupra ...
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
Partidul Social Democrat a transmis, vineri, că susţine "total" acţiunea ministrului Sănătăţii care "a înjumătăţit" ...