Samsung închide ultima fabrică de telefoane din China

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat miercuri că va renunţa la producţia de telefoane mobile în China, ca urmare a scăderii vânzărilor, pe fondul concurenţei din partea producătorilor locali, Huawei şi Xiaomi, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 02 oct. 2019, 11:17
Samsung închide ultima fabrică de telefoane din China

China este cea mai mare piaţă din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri, iar Samsung este cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente.

Citeşte şi Adio „Made in China”: tot mai mulţi producători de smartphone-uri se mută în alte ţări

               Exodul companiilor străine din China continuă: Google va muta producţia telefoanelor în Vietnam

Închiderea ultimei fabrici de telefoane deţinute de Samsung în statul chinez vine după ce în iunie a fost redusă producţia la uzina din Huizhou, iar anul trecut a fost suspendată producţia la o altă unitate.

Şi alte companii şi-au mutat producţia din China din cauza costurilor mai ridicate cu forţa de muncă şi a încetinirii economiei, care a redus puterea de cumpărare.

De exemplu, Sony şi-a închis fabrica din Beijing unde producea smartphone-uri şi va produce telefoane mobile inteligente doar în uzina sa din Thailanda.

În primul trimestru din 2019, cota de piaţă a Samsung în China a scăzut la 1%, de la aproximativ 15% în 2013, pe fondul concurenţei din partea producătorilor locali, arată datele firmei de cercetare de piaţă Counterpoint.

„În China, oamenii cumpără smartphone-uri ieftine de la producătorii locali de telefoane mobile inteligente scumpe de la Apple sau Huawei. Samsung are puţine speranţe să-şi majoreze cota de piaţă”, a apreciat Park Sung-soon, analist la Cape Investment & Securities.

Fabrica Samsung din Huizhou a fost construită în 1992, şi, conform presei sud-coreene, are 6.000 de angajaţi şi a produs 63 de milioane de telefoane în 2017.

În acel an, Samsung a produs pe plan global 394 de milioane de telefoane. În ultimii ani grupul sud-coreean şi-a extins producţia de smartphone-uri în ţări cu un cu cost scăzut al forţei de muncă, cum ar fi India şi Vietnam.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate din nou, începând de luni, 25 martie. ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...