Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, este prima persoană din SUA care a fost vaccinată împotriva Covid-19

O asistentă medicală din New York a devenit luni prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 în Statele Unite, ţara cu cele mai multe decese asociate coronavirusului din lume, relatează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - lun, 14 dec. 2020, 16:48
Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, este prima persoană din SUA care a fost vaccinată împotriva Covid-19

Ea a fost inoculată la ora locala 9.23 a.m. cu vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care a fost autorizat săptămâna trecută de Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA). Evenimentul a fost transmis în direct de marile televiziuni americane, fiind puternic mediatizat.

„Primul vaccin administrat. Felicitări Statelor Unite, felicitări LUMII”, a scris pe Twitter preşedintele Donald Trump la câteva minute după vaccinare, cu puţin înainte de ora 09:30 (14:30 GMT).

Asistenta medicală Sandra Lindsay a fost vaccinată în faţa camerelor de luat vederi în Long Island Jewish Medical Center, un spital important din cartierul Queens.

Sandra Lindsay a fost felicitată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

„Nu ai clipit”, i-a spus Cuomo lui Lindsay.

„Sper că acest lucru vă va oferi dumneavoastră şi celorlalte cadre medicale care muncesc în fiecare zi un sentiment de securitate şi competenţă sporite”, a spus el.

„Mă simt foarte bine. Nu am simţit nicio diferenţă faţă de celelalte vaccinuri”, a declarat zâmbind Sandra Lindsay după ce a fost înţepată în braţ.

Această inoculare marchează începutul unei campanii masive de vaccinare în Statele Unite, afectate grav de epidemia de COVID-19, cu aproape 2.500 de decese zilnice şi peste 16 milioane de cazuri înregistrate.

Spitalul Universitar din Louisville (statul Kentucky) a primit primele doze de vaccin la orele 9:30 a.m. și at 10:30 a.m., trei doctori și două asitente fiind vaccinați.
 
Alte spitale din Connecticut, New York, Iowa, Washington, Washington D.C. și Michigan urmează să înceapă vaccinările luni.

„Va fi nevoie de mai multe luni înainte ca vaccinul să atingă o masă critică”, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. „Este lumina de la capătul tunelului, însă tunelul este lung”, a adăugat el, cerând americanilor să continue să respecte regulile sanitare în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.

Te-ar mai putea interesa și
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al dificultăţilor provocate de inflaţia ridicată, al cererii slabe din......
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească ...