Șapte telefoane care merită cumpărate în 2022

Chiar dacă criza cipurilor nu a fost pe deplin rezolvată, producătorii de smartphone-uri par să fi reușit să rezolve problema procesoarelor. 2022 pare să fie un an bun pentru telefoane mobile și suntem nerăbdători să vedem ce ne rezervă noul an în ceea ce privește lansările de smartphone-uri.
Ion Dobreanu - Dum, 02 ian. 2022, 10:09
Șapte telefoane care merită cumpărate în 2022

De la telefoane accesibile la telefoane pliabile și dispozitive flagship, o mulțime de smartphone-uri urmează să fie lansate de la marile nume și de la nou-veniții din industria mobilă.

Iată lista celor mai așteptate smartphone-uri în 2022, realizată pe baza zvonurilor și rapoartelor media apărute până acum.

Apple iPhone SE 3

Apple a reîmprospătat iPhone-ul său de buget de 400 de dolari pentru prima dată în patru ani în 2020, dar se pare că nu va trebui să așteptăm atât de mult pentru a treia generație a modelului. iPhone SE 3 ar putea fi lansat în prima jumătate a anului 2022, potrivit unei note a analistului Ming-Chi Kuo pe care MacRumors a citat-o.

Se așteaptă ca acesta să beneficieze de 5G și de o creștere a performanței, datorită adăugării cipului Apple A15 Bionic, același procesor care echipează iPhone 13, potrivit Nikkei Asian Review. Prin comparație, actualul iPhone SE funcționează cu procesorul Apple A13 Bionic, mai vechi, de la iPhone 11.

Cea de-a doua generație iPhone SE se remarcă prin echilibrul dintre performanțe excelente, accesibilitate și portabilitate. Pe baza rapoartelor care au circulat până acum în presa internaționalî, se pare că Apple intenționează să extindă acest aspect, oferindu-i iPhone SE câteva caracteristici mai moderne, dar sperăm că va păstra calitățile care l-au făcut atât de atrăgător în primul rând.

Apple iPhone 14 Max

iPhone 13 are doar câteva luni, dar asta nu înseamnă că este prea devreme să începem să vorbim despre iPhone 14. Cele mai mari îmbunătățiri pe care ne așteptăm să le vedem la iPhone-ul emblematic de anul viitor se rezumă la opțiunile privind camera foto, designul și dimensiunea ecranului.

Apple va renunța la iPhone Mini și, în schimb, va adăuga anul viitor un alt iPhone de 6,7 inchi, potrivit Nikkei Asian Review. Asta înseamnă că linia iPhone 14 ar putea fi formată din două modele de 6,1 inchi (iPhone 14 și iPhone 14 Pro) și două versiuni de 6,7 inchi (iPhone 14 Max și iPhone 14 Pro Max).

Se pare că iPhone 14 Max de la Apple se va adresa celor care își doresc un ecran mai mare, dar nu sunt neapărat interesați de celelalte îmbunătățiri care însoțesc linia Pro de la Apple, cum ar fi o cameră cu trei lentile și un senzor Lidar. Ar putea fi o alegere excelentă pentru fanii iPhone care au așteptat un ecran gigantic, dar nu vor să se răsfețe cu iPhone 13 Pro Max de 1.099 de dolari.

Se pare că există și alte îmbunătățiri interesante pentru restul gamei iPhone 14, care ar putea face ca iPhone 14 să pară un salt mai mare decât iPhone 13. Versiunile Pro și Pro Max ale iPhone-ului din 2022 de la Apple ar putea avea o cameră spate de 48 de megapixeli, relatează Kuo într-o notă citată de 9to5Mac. Acesta este un salt notabil față de sistemul de camere de 12 megapixeli al iPhone 13 Pro.

Linia iPhone 14 va fi lansată probabil în septembrie, așa cum se întâmplă de obicei în cazul lansărilor majore de smartphone-uri Apple.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Cu ecranul său spațios și suportul S-Pen, Galaxy S21 Ultra este o alternativă valoroasă pentru fanii Galaxy Note. Dar, în același timp, experiența S-Pen s-a simțit un pic cam la jumătate în comparație cu funcționalitatea Note-ului, potrivit Cnet. În primul rând, S21 Ultra nu vine cu un S-Pen în cutie, nu există o fantă încorporată în telefon pentru stocarea acestuia și îi lipsește suportul Bluetooth și pentru gesturi pentru S-Pen.

Dar Samsung ar putea aborda cel puțin una dintre aceste preocupări cu noul Galaxy S22 Ultra. O scurgere de informații de la Front Page Tech sugerează că Galaxy S22 Ultra ar putea veni cu un slot de stocare pentru S-Pen, ceea ce ar face mult mai ușor să ții evidența stylus-ului Samsung fără a-l pierde. Un slot încorporat sugerează, de asemenea, că S-Pen-ul ar putea veni în cutie împreună cu S22, în loc să fie vândut separat ca accesoriu opțional.

Altfel, zvonurile sugerează că Galaxy S22 Ultra va avea un sistem de cameră foto cu zoom optic continuu, conform Ice Universe. Acest lucru ar duce la un zoom mai clar atunci când se trece de la o distanță focală la alta.

Una peste alta, îmbunătățirile pe care ne așteptăm să le vedem ar putea face din Galaxy S22 Ultra o alegere și mai convingătoare pentru fidelii Galaxy Note sau pentru cei care caută un telefon cu cameră foto super-puternică. Samsung își dezvăluie de obicei noua gamă Galaxy în intervalul ianuarie-martie, așa că probabil nu va trebui să așteptăm prea mult timp pentru a afla mai multe.

Samsung Galaxy S21 FE

După succesul lui Galaxy S20 FE, un telefon cu buget redus, Samsung plănuiește să lanseze o continuare numită Galaxy S21 FE în ianuarie, potrivit noului site coreean DDaily. Cu toate acestea, dacă acest raport se dovedește a fi adevărat, telefonul va fi disponibil doar în Europa. Acest lucru ar fi o pierdere pentru SUA, unde Samsung este al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Apple.

În ceea ce privește ceea ce ne putem aștepta de la Galaxy S21 FE, următorul telefon midrange de la Samsung ar putea avea un ecran de 6,4 inci cu o rezoluție de 2.340 x 1.080 și trei camere foto care includ un obiectiv de 32 de megapixeli, unul de 12 megapixeli și unul de 8 megapixeli, potrivit specificațiilor apărute pe site-ul de certificări TENAA din China.

Există o șansă ca Samsung să îl vândă la un preț situat undeva între Galaxy S21, de 800 de dolari, și Galaxy A52 5G, de 500 de dolari, eventual în intervalul 600 – 700 de dolari. Acest lucru ar putea face din el o opțiune bună pentru cei care doresc un telefon care să se simtă un pic premium, dar care să nu fie la fel de scump ca familia S21.

OnePlus 10 Pro

OnePlus și-a făcut un nume prin oferirea de telefoane cu capacități hardware care puteau concura cu modele precum Samsung la prețuri mai mici. Mai recent, linia sa premium „Pro” a căpătat notorietate, Andrew Hoyle de la CNET numind OnePlus 9 Pro „cel mai bun telefon pe care OnePlus l-a făcut vreodată”.
Dacă zvonurile se confirmă, același lucru se poate spune și despre OnePlus 10 Pro, care se așteaptă să vină cu unele actualizări ale camerei foto. Randări de la OnLeaks, un leaker de profil înalt, și de la site-ul de oferte Zouton susțin că va exista o cameră reproiectată pe OnePlus 10 Pro. Sistemul de camere pare să includă trei lentile, la fel ca OnePlus 9 Pro, dar cu un nou aranjament care seamănă mai mult cu configurația camerei cu patru lentile de pe Samsung Galaxy S21 Ultra.
În rest, telefonul ar urma să vină cu un ecran AMOLED de 6,7 inci și 1.440 pixeli cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o baterie de 5.000 mAh și 128 GB sau 256 GB de stocare, potrivit Zouton, care mai informează că va fi lansat în prima jumătate a anului 2022.

Xiaomi 12

După ce a renunțat la „Mi” în denumire, Xiaomi a lansat pe 28 decembrie modeul 12 în China, urmând ca telefonul să ajungă și în restul lumii începutul anului 2022.

Păstrând lucrurile relativ compacte, telefonul include un ecran AMOLED de 6,28 inci cu o rezoluție de 2.400 x 1.080, suport pentru culori pe 12 biți, o rată de reîmprospătare de 120 Hz și o luminozitate maximă de 1.100 de nits. Protecția este asigurată de Gorilla Glass Victus.

Telefonul dispune de o placă de răcire mult mai mare pentru a elimina căldura de la Snapdragon 8 Gen 1. O baterie de 4.500 mAh alimentează chipset-ul, suportând o încărcare cu fir de 67 W, wireless de 50 W și inversă de 10 W. Reîncărcările prin intermediul unui cablu ar trebui să dureze mai puțin de 40 de minute, potrivit Xiaomi.

Prețurile pentru Xiaomi 12 încep în China de la 3.699 de yuani (~581 USD) pentru modelul de 8GB/128GB și 3.999 de yuani (~628 USD) pentru opțiunea de 8GB/256GB. Costul urcă la 4.399 yuani (~691 USD) pentru varianta de 12GB/256GB.

Samsung Galaxy Z Fold 4 & Z Flip 4

După ce a lansat Z Fold 3, extrem de scump, și Z Flip 3, mai accesibil, în 2021, există toate șansele să vedem succesori ai ambelor dispozitive sosind anul viitor.

Nu circulă nimic concret despre specificațiile sau designul niciunuia dintre cele două smartphone-uri, dar am spera să vedem că Samsung își concentrează eforturile pentru a reduce pliul vizibil care afectează centrul dispozitivelor sale pliabile, scrie CNet. Camere îmbunătățite ar fi, de asemenea, binevenite, la fel ca și un loc unde să ascundă S Pen-ul pe Z Fold 4. Ce ne-ar plăcea cel mai mult? Un preț mai mic, cel puțin pentru Flip.

Dacă vom vedea două noi telefoane Z pliabile de la Samsung, am risca să presupunem că toamna anului 2022 ar fi cea mai probabilă fereastră de lansare, având în vedere că dispozitivele Galaxy Fold anterioare au fost lansate în august sau septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...