Saxo Bank a înregistrat un profit net de 40,6 milioane euro, în 2016

Saxo Bank Group a înregistrat un profit net de 302 milioane coroane daneze DKK (40,6 milioane euro), în 2016, faţă de o pierdere netă de 645 milioane DKK (86,7 milioane euro) în 2015, an cu un puternic impact negativ asupra pieţelor din cauza crizei francului elveţian. 
Economica.net - lun, 20 mart. 2017, 14:20
Saxo Bank a înregistrat un profit net de 40,6 milioane euro, în 2016

Venitul operaţional al Grupului a crescut la 2,9 miliarde DKK (390 milioane euro), faţă de 2,1 miliarde DKK în 2015 (282 milioane euro).

Depozitele colaterale ale clienţilor au atins un nivel record, de la 15 miliarde DKK (2,01 miliarde euro) în 2015, la 92,3 miliarde DKK (12,41 miliarde euro) la finele lui 2016, o dovadă mai mult decât grăitoare a încrederii clienţilor în bancă.

Poziţionarea capitalului în bancă e consolidată, cu un raport de 14,9% capital Common Equity Tier 1, 17,1% capital Tier 1 şi 19,5% capital total. Bufferul pe capitalul Common Equity Tier 1 a fost de 1,0 miliarde DKK (134,5 milioane EUR), adică 6,4% din totalul riscului de expunere.

Saxo Bank Group nu are informaţii despre un posibil eveniment negativ care sa afecteze trendul rezultatelor pe anul 2017.

Saxo Bank Group s-a concentrat în 2016 pe creşterea profitului şi extinderea bazei de clienţi, prin investiţii şi dezvoltarea ofertei produselor multi-asset. 2016 a fost marcat de evenimente politice importante, cum ar fi referendumul de la 23 iunie privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea European şi alegerile prezidenţiale din SUA, la 8 noiembrie. Cu un număr de 490.000 de tranzacţii la 9 noiembrie 2016, a doua zi după anunţarea noul Preşedinte al SUA, Saxo Bank a înregistrat un nou record în istoria volumelor de tranzacţii, arată un comunicat al băncii remis, luni, AGERPRES.

Costurile au fost reduse în 2016. Costurile legate de personal pentru Saxo Bank în 2016 au fost de 2,1 miliarde DKK (282,4 milioane euro), în scădere cu 9% faţă de 2015 – reducere datorată mai ales unor cheltuieli mai scăzute pe marketing, sponsorizări şi servicii juridice.

‘Suntem mulţumiţi de rezultatele pe 2016 care reflectă determinarea noastră de a democratiza tranzacţionarea şi investiţiile pe burse, pentru a permite clienţilor noştri să aibă acces la orice piaţă financiară de pe glob. Ne aşteptăm la o creştere a businessului în 2017. Investiţiile noastre de anul trecut în tehnologie şi produse au consolidat oferta şi ne-au permis să atingem noi segmente de clienţi: exemple în acest sens sunt lansarea primei soluţii integral digitală de tranzacţionat obligaţiuni şi SaxoSelect – serviciul nostru digital de automatizare a investiţiilor, destinat clienţilor care doresc o participare mai discretă pe pieţele financiare globale. Mulţi legiuitori au emis propuneri legate de consultarea şi protejarea clienţilor care tranzacţionează cu leverage. Din multe puncte de vedere, noi am fost înaintea acestor politici şi am arătat cât se poate de limpede strategia noastră de a nu concura în zona de high leverage. Unele dintre propunerile la care fac referire se concentrează pe un mediu concurenţial mai egal, cu focus pe servicii, platforme şi ofertă pentru clienţi. Considerăm aceste iniţiative binevenite şi credem că vor avea un impact benefic asupra clienţilor Saxo Bank’, declară Kim Fournais, CEO şi co-fondator Saxo Bank.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. De aproape 25 de ani, misiunea Saxo a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare şi instituţiilor la investiţii prin tehnologie şi expertiză.

Platformele tehnologice de tranzacţionare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajaţi în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokio.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Buzău – Focșani: Nouă oferte pentru supervizarea UMB pe tronsonul 4
Autostrada Buzău – Focșani: Nouă oferte pentru supervizarea UMB pe tronsonul 4
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit nouă oferte la licitația pentru servicii de supervizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Autostrăzii Buzău -......
Automobile Dacia a raportat afaceri în creștere cu 20% în 2022 pe fondul majorării producției cu 22%
Automobile Dacia a raportat afaceri în creștere cu 20% în 2022 pe fondul majorării producției cu 22%
Raportul de Gestiune al compania Automobile Dacia pentru 2022 arată o creșterea a cifrei de afaceri până la 25,7 miliarde ...
Kathleen Kavalec, ambasadorul american la București: Voi face eforturi pentru extinderea prezenței companiilor americane în România
Kathleen Kavalec, ambasadorul american la București: Voi face eforturi pentru extinderea prezenței companiilor americane ...
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat, joi, că forţa legăturilor economice dintre România şi Statele ...
Ce mesaj a trimis PPC, după semnarea preluării afacerilor Enel, clienților și angajaților din România
Ce mesaj a trimis PPC, după semnarea preluării afacerilor Enel, clienților și angajaților din România
Grecii de la PPC transmit că vor continua să dezvolte ce a făcut Enel în România, mai ales în materie de  energie ...