Saxo Bank a înregistrat un profit net de peste 21 milioane euro, în S1 2016

Saxo Bank Group a raportat un profit net de 21,2 milioane euro, pe primele 6 luni ale lui 2016, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai băncii, într-un comunicat remis Agerpres.
Economica.net - vin, 30 sept. 2016, 20:00
Saxo Bank a înregistrat un profit net de peste 21 milioane euro, în S1 2016

În aceeaşi perioadă, depozitele colaterale ale clienţilor au continuat să crească cu 805 milioane euro, faţă de prima jumătate a anului trecut, atingând un nivel record de 11 miliarde euro.

Venitul operaţional al Grupului a atins 201 milioane euro – o creştere semnificativă comparabil cu prima parte a lui 2015, perioadă care fusese afectată şi de decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a înlătura plafonul fix dintre franc şi euro.

Grupul şi-a continuat extinderea capitalului de bază, astfel încât, la 30 iunie 2016, procentul Common Equity Tier 1, cel al capitalului Tier 1 şi raportul de capital total al Grupului au fost de 16,0%, 18,5% şi respectiv 21,5%, comparativ cu 14,8%, 17,4% şi 20,7% la 31 decembrie 2015.

Venit operaţional a fost de 201 milioane euro (100 milioane euro în prima jumătate a lui 2015), EBITDA a totalizat 57 milioane euro (-3,0 milioane euro, în H1 2015)

EBITDA ajustat a fost de 64,2 milioane euro (66,2 milioane euro în H1 2015)

Profit înainte de taxe a totalizat 29 milioane euro (-79,5 milioane euro în H1 2015)

Depozite colaterale ale clienţilor au ajuns la 11 miliarde euro (10,1 miliarde euro în H1 2015). Banca administra acţiuni în valoare de 547 milioane euro

‘Rezultatele pozitive din prima jumătate a anului sunt roadele determinării noastre de a continua pe drumul inovaţiei şi tehnologiei, pentru a permite clienţilor noştri să-şi atingă obiectivele de investiţii şi tranzacţionare. Cred că am pus fundaţia unor performanţe viitoare şi mai bune, odată cu recentele noastre lansări de produse care completează deja bogata noastră ofertă, lucru care ne permite să atragem noi categorii de clienţi. Exemple foarte bune sunt lansarea primei soluţii de pe piaţă complet digitale pentru tranzacţionarea obligaţiunilor şi SaxoSelect – serviciul nostru automatizat, digital, de investiţii, produse destinate clienţilor care doresc o implicare mai discretă, mai puţin participativă, pe pieţele financiare globale’, arată Kim Fournais, CEO şi co-fondator Saxo Bank.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. Platformele tehnologice de tranzacţionare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajaţi în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokio.

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...