1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Scăderea TVA la alimente în România umflă încasările grupului Carrefour

România a devenit una dintre pieţele cu cele mai mari creşteri ale vânzărilor pentru gigantul francez Carrefour. Retailerul vorbeşte despre vânzări "excelente" în trimestrul al treilea al anului şi menţionează efectele pozitive ale reducerii TVA în ţara noastră asupra rezultatelor întregului grup. Pentru că s-a redus TVA-ul la alimente, românii au cumpărat mai mult. 

16 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Reducerea TVA la alimente începând cu 1 iunie a generat o creştere puternică a vânzărilor din magazinele operate de retailerul francez Carrefour în România, arată rezultatele financiare ale companiei aferente trimestrului trei al acestui an. Volumele au crescut puternic, conform companiei.

"Vânzările organice în celelate state ale Europei (cu excepţia Franţei n. red.) au crescut din nou în acest trimestru, cu 3,5%. Vânzările comparabile (LFL) din Spania au crescut cu 4,6%, Italia a confirmat trendul ascendent printr-o creştere a vânzărilor de 5,9%, vânzările din Belgia au crescut cu 2,7%. Vânzările LFL (comparabile)  au crescut puternic în România, fiind generate de impactul pozitiv al scăderii TVA la alimente începând cu 1 iunie", se arată în raportul financiar al companiei.

La nivel de grup, compania vorbeşte despre "vânzări excelente" în trimestrul trei. Compania a raportat o creştere a vânzărilor de 4,2% în trimestrul trei al anului, până la 21,5 miliarde de euro,  şi de  3,4% în primele nouă luni ale anului, până la 63,9 miliarde de euro.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour număra 182 de magazine dintre care 28 hipermarketuri 'Carrefour', 100 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.

   

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO