1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Scandalul Volkswagen nu este o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei - Wolfgang Schaeuble

Scandalul în care este implicat Volkswagen este legat, în principal, de lăcomie şi va duce la schimbări semnificative la cel mai mare producător auto european, a declarat miercuri ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, pentru portalul de ştiri RedaktionsNetzwerk Deutschland, transmite DPA.

30 sep, 2015 | Agerpres

Dar oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei. 'Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize. Este aviditatea după faimă, după recunoaştere. Aşa cum au arătat crizele de pe pieţele financiare, concurenţa este extrem de dură, dacă vrei să ai succes pe plan global', a afirmat Schaeuble.

Ministrul german de Finanţe a precizat, totodată, că, în final, VW nu va mai fi ce era, estimând că vor avea loc schimbări semnificative în structura companiei, dar avertizând asupra intervenţiei statului pe piaţă.

Dar oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei. 'Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize', a declarat Schaeuble.

Reprezentanţii landului german Saxonia Inferioară, care deţine o participaţie de 20% în Volkswagen, au anunţat că investigaţiile demarate de autorităţile SUA au sporit îndoielile referitoare la acurateţea datelor privind poluarea publicate de toţi producătorii auto. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acţiuni Volkswagen în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia la 20%, în urma căreia îşi păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO