Schaechter, despre CFR Marfă: Aşteptăm finalizarea privatizării

FMI va lăsa procesul de privatizare a CFR Marfă să se deruleze "aşa cum trebuie" şi aşteaptă finalizarea privatizării, care a reprezentat un punct important în acordul precedent al instituţiei cu autorităţile române, a declarat miercuri şeful misiunii FMI în România, Andrea Schaechter.
Economica.net - mie, 31 iul. 2013, 11:38
Schaechter, despre CFR Marfă: Aşteptăm finalizarea privatizării

Întrebat cum apreciază impasul în care se află procedura de privatizare a CFR Marfă din cauza neînţelegerilor dintre premier şi preşedintele României, şeful misiunii FMI a spus că nu ştie ce ar putea „specula” în acest moment, punctând că privatizarea companiei de stat a reprezentat un punct important în programul anterior dintre Guvern şi instituţiile financiare internaţionale.

„În mod clar, acesta a fost un punct important în programul anterior, dar la acest moment nu ştiu ce aş putea să speculez. Noi presupunem că privatizarea va merge înainte aşa cum s-a anunţat, vom lăsa procesul să se deruleze aşa cum trebuie şi aşteptăm şi noi să vedem finalizarea acestei privatizări la CFR Marfă”, a afirmat Schaechter într-o conferinţă de presă, la finalul misiunii FMI.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Preşedintele şi premierul au o dispută privind privatizarea CFR Marfă, Traian Băsescu cerând ca Victor Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.

Guvernul a aprobat contractul cu GFR, susţinând însă că tranzacţia trebuie aprobată de CSAT. Preşedinţia a comunicat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei.

Potrivit Executivului, neformularea unei poziţii a CSAT în cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei.

Ponta a declarat recent că viitorul acord preventiv cu FMI va include şi o prevedere legată de privatizarea CFR Marfă, care este foarte bună pentru România, dar foarte proastă pentru „toţi cei care se bucură la lucruri mici”.

Te-ar mai putea interesa și
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
În micul sat Pereni din Republica Moldova, Nicolae Tronciu şi-a lansat propria sa marcă de vin, în urmă cu patru ani, prin comercializarea în Europa, mai degrabă decât în Rusia, clientul......
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – răspunsurile MS
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – ...
Ministerul Sănătăţii a publicat o serie de întrebări şi răspunsuri despre variola maimuţei, furnizate de Organizaţia ...
Începe Forumul economic mondial de la Davos. Subiectul principal – Ucraina
Începe Forumul economic mondial de la Davos. Subiectul principal – Ucraina
După doi ani de pauză din cauza pandemiei, elita politică şi economic mondială revine la Davos, pentru un forum care ...
Deficit global de 2,7 milioane de angajaţi în domeniul securităţii cibernetice. Aproape 200.000 în Europa (studiu)
Deficit global de 2,7 milioane de angajaţi în domeniul securităţii cibernetice. Aproape 200.000 în Europa (studiu)
Deficitul global de competenţe în domeniul securităţii cibernetice este, în prezent, de 2,7 milioane de angajaţi, dintre ...